21.1 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeSportSporthirekGyalázat - Gyurcsányék a franciáknak szurkoltak.. - képek, posztok

Gyalázat – Gyurcsányék a franciáknak szurkoltak.. – képek, posztok

„Hajrá, franciák!” – felütéssel indította Homonnay Gergely, Gyurcsány megmondóembere a magyar válogatott franciák elleni mérkőzése elé időzített Facebook-bejegyzését.

Lenácizta a magyar drukkereket, a Puskás Arénában szurkoló hatvanezer embert. A gyurcsányista politikusok sem fogták vissza magukat, sokan közülük egymást hergelve csürhézték a magyar szurkolókat.

Azt állítja Homonnay GergelyGyurcsányék megmondóembere, a magyarok becsületét mentendő írta meg a magyar válogatott franciák elleni mérkőzése elé időzített posztját, mely a „Hajrá, franciák!” felütéssel indult, s melyben lenácizta a magyar drukkereket, a Puskás Arénában szurkoló hatvanezer embert.

Fotó: Facebook

 

Nehéz elhinni ezt arról az emberről, hogy csak úgy felhorgadt benne a vágy, kiadni a jelszót: Hajrá, franciák! Homonnay már 2018-tól a DK szekerét tolta, felszólalt Gyurcsányék kampányzáróján az akkori választások DK-s kampányzáróján. Nem akárkiket hívtak meg oda. Homonnay egyik szervezője, vezérszónoka volt a Mi vagyunk a többség tüntetéseknek, amiben már 2018-ban, a Fidesz kétharmados győzelme után az ellenzéki pártok összefogását sürgette. Egy Facebook-bejegyzésben pedig arról értekezett, ha nem találkozik Dobrev Klárával, akkor valószínűleg elhagyja az országot. Aligha kétséges, hogy ilyen előzmények után a Hajrá, franciák! bejegyzés is elnyerte Gyurcsány és Gyurcsányné tetszését, akár jóváhagyását is… Hiszen a feladat világos, amikor csak lehet, ahogyan csak lehet, támadni kell a Fideszt, akár a nemzeti válogatott ellen drukkolva is – írja a ripost7.

 

Gyurcsány Ferenc és Homonnay Gergely (Fotó: Facebook)

Mindenki ezt olvassa most!

Gyurcsány kedves embere azt írja: „amíg a magyar szurkolók a barbárság megtestesítői, amíg náci rigmusokat kántálnak, más nemzet polgárait méltóságukban aláznak meg, és a rendőrség az újságírókat tereli el, és nem őket gyűjti be, addig nekem, magyarként kötelességem a magyar csapattal egy pályára lépő nemzet polgáraival szemben kifejezni a szolidaritásomat, mentve a magyarok becsületét.”

A bejegyzés után komment­özön árasztotta el a közösségi oldalakat. Homonnayt még a vele általában egyetértők is helyretették.

Homonnay: „Nekem Dobrev Klára a hitemet adta vissza”

A DK aktivistája korábban „náci féregnek” nevezte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert. Volt, hogy Orbán halálát várta, és pezsgőt akart bontani, ha majd „megdöglik”.

Korábban egy képet osztott meg közösségi oldalán. A kép mellé egy történetet is posztolt, „Majdnem agyonb@szott egy fideszes nénit egy ledőlt fa” felütéssel.

 

Homonnay Gergely és Gyurcsányné (Fotó: facebook)

 

Dobrev Klára lelkes hívének az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan is voltak megosztandó gondolatai, amikor a Szent Jobb-körmenetről azt írta közösségi oldalán, hogy „szoknyás férfiak szar számokat énekelve körbehurcolnak egy mumifikált kezet, amiről csak annyit lehet tudni bizonyosan, hogy egy férfié volt, aki ha jobbkezes volt, ezzel maszturbált, és törölte a seggét.”

Elindult a kommentcunami

E. Gy.„Nekem édes mindegy, hogy kinek szurkolsz, de kirekesztésben a franciák sem különbek a magyaroknál. […] Az egyetlen különbség a két ország között, hogy a franciák elfogadóbbak a homoszexuálisokkal szemben. És máris ott vagyunk, hogy miért is támogatod őket.”

B. Cs.„Talán ki is lehetne maradni az ökörségből. Ha az ultrák hülyék, még mi lehetünk értelmesek, és kimaradhatunk a játékból. Amit e poszt nem tükröz.”

K. T.„Az én általánosításom meg előítéletem az a jó általánosítás meg előítélet, mert nekem van igazam. Nagyon európai lenácizni 60 ezer embert. Szurkoló=náci. […]”

O. T.„Ezt a posztod hogy képzeled? Végtelenül elkeserítő! Nagyon bújj el!”

P. M.„Semmi szégyenérzeted nincs?”

@states„Megnéztem volna a fejét Fiola góljánál, meg a lefújáskor. :)”

Oskar„Azon gondolkozom, hogy hagyni kell-e azt a sértést, hogy barbárnak, nácinak nevez több millió embert.”

G. B.„Döntetlent játszottunk. Hozzak zsepit?”

M. K.„Rosszul drukkoltál.”

U. E.„Dobálták rendesen Gulácsit a francia fanok. GH- nak az nem fáj. Identitászavart érzek. […] Hogyan is ünnepeltek 2018-ban Párizsban, miután világbajnokok lettek?!? Felgyújtottak mindent, amit lehetett. Szerintem magadba kéne nézned. És nem ártana néhány barát, bármilyen nemű.”

Mindenki ezt olvassa most!

Gyurcsányék csürhézik a magyar szurkolókat

A franciák elleni döntetlen után a világbajnoki címvédők két támadója, Kylian Mbappé és Karim Benzema került ezúttal rasszista támadások kereszttüzébe – idézi az Index a holland De Telegraafot. Ugyanakkor a francia labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a végig a pályán lévő Lucas Digne azt mondta, fantasztikus átélni, hogy a futball visszatér a stadionokba, „még ha a hangzavar miatt a pályán nehezebben is kommunikáltunk, a mérkőzés végére kicsit be is rekedtem. Hogy hallottunk-e rasszista hangokat? Egyáltalán nem. Paul Pogba és N’Golo Kanté sem panaszkodott rá.”

A magyar szurkolókat már a portugálok elleni meccs után is támadták nyugati lapok, amit egyetlen „Anti-LMBTQ” feliratú transzparensről készült fotóval illusztráltak.

„Vannak, akiket zavar, hogy hazánk az egyetlen rendező ország, ahol telt házas Eb-meccseket rendeznek„ – mondta Kovács Zoltán, miután a Deutsche Welle a magyar szurkolókat nácizmussal, a kormányt pedig LMBTQ-ellenes törvény elfogadásával vádolta. Az államtitkár szerint a német baloldali erők egyértelműen Magyarország elleni kampányt folytatnak.

Hiába emelte ki a teljes világsajtó a magyar szurkolók csodálatos buzdítását és a Puskás Aréna fantasztikus hangulatát, a hazai baloldalnak ez nem tetszett. A DK-s Vágó István több bejegyzésben is gúnyolódni próbált a magyar szurkolókon.

„Pokoli csürhe, csak szégyent hoznak erre a szegény országra” – írta az MSZP egykori kommunikációs igazgatója, Láng Balázs Facebook-oldalán.

Gyurcsány Ferenc volt minisztere, Lamperth Mónika nemes egyszerűséggel azt írta, hogy elnézést kér a magyar szurkolók viselkedése miatt.

Domokos Ágnes, Óbuda DK-s képviselője is megszólalt. „Ez az egész menetelés félelmetes. Már csak a náci zászlók hiányoznak onnan. Én speciel nem szeretem a focit. Szíve joga annak, aki szereti, de ez egy csürhe.”

Ez az, amit Gyurcsányék nem értenek meg

Zs. J., Nürnbergből: „Dél van, ide hallatszik a magyar–francia meccsre vonulók éneklése. Itt van megint valami, amit az ellenzéki értelmiség nem ért, és nem is tudja, hogy nem érti. Órákkal a kezdés előtt tízezrek vonulnak, hogy részt vegyenek a meccsen, mert át akarják élni az összetartozás semmivel sem helyettesíthető élményét. Hatvanezer ember szurkol majd a stadionban, százezrek különféle zónákban, és semmivel sem lesz kisebb az élményük, ha az ellenfél győz. Ezt hozta az új stadion, és egy olyan csapat, amely már képes kivívni annak a jogát, hogy a világ legjobbjainak házigazdája legyen”.

Mindenki ezt olvassa most!

Stadionstopot akartak, most a focimeccsen feszítenek

Karácsony Gergely főpolgármester megválasztása előtt még stadionstoppal kampányolt, ehhez képest barátaival kilátogatott a Puskás Arénába a magyar–portugálra, amit rengetegen szóvá tettek a kommentfelületen.

 

Karácsony Gergely, fekete pólóban (Fotó: Facebook)

Mindenki ezt olvassa most!

„Most már jó a stadion, amit annyira elleneztél? Miért nem otthon, a kanapédról nézted, nehogy abba a közpénzből épült rettenetes stadionba berakd a lábad, te álszent.” A főpolgármester a franciák elleni döntetlen után is megpróbálta népszerűsíteni magát, de a legtöbben ezt sem vették jó néven. „Annyira hiteltelen vagy, hogy az felfoghatatlan!!! A foci ellen kampányolsz, a stadionok ellen, most meg meglovagolod a sikert, pár nappal ezelőtt meg a stadionban ülsz!! Gratulálok!”

 

Fotó: Facebook

Mindenki ezt olvassa most!

„Ha rajtad múlik, se stadion, se utánpótlás, csak a derékig érő gaz, ami miatt szégyenkezni kell miattad” – üzente Karácsonynak egy másik kommentelő.

Gyurcsányné is megkapta a magáét, miután a magyar–francia meccs után a magyar sikernek örvendezett. A kommentelők azt írták neki, hogy „Gyurcsányra és Niedermüllerre ma délután ráizzadt a francia mez…!!!”

A Momentum elnökétől, Fekete-Győr Andrástól pedig azt kérdezték: hová tűnt a román focimeze, esetleg épp mosásban van-e?

 

Fekete-Győr András (Fotó: Facebook)

ripost

hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem