32.1 C
Budapest
2022. augusztus. 17. szerda

Gurmai Zita: Orbán Viktor a hibás – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az uniós vétóról, a járvány elleni védekezésről és a nemzetbiztonsági kockázatokról kérdezték a miniszterelnököt a képviselők az Országgyűlés hétfői ülésén.

Gurmai Zita (MSZP) szerint tömeges tesztelésre lenne szükség.

Azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy mit kíván a magyar családoknak, mert a karácsony nyugalmát a Fidesz tönkretette, ugyanis érdemi intézkedések nélkül hagyják tombolni a járványt, pedig tömeges tesztelésekre lenne szükség, és arra, hogy 100 százalékos táppénzt kapjanak a megbetegedett dolgozók.

Azt kérte, állítsanak fel tesztelőpontokat, ahol a lakosság ingyenesen és önkéntesen vizsgáltathatja meg magát, és támogassák a szülőket, akik elveszítették munkájukat.

Orbán Viktor úgy válaszolt, a védekezéssel kapcsolatos döntéseket az operatív törzs hozza, a szakmai döntéseket a megfelelő szakemberek, a tesztelés pedig nem politikai, hanem orvosszakmai kérdés. Az elmúlt hetekben egész Európában legtöbbet tesztelő országok között volt Magyarország, a tesztelés eredményeit nyilvánosságra hozták – emlékeztetett.

Közölte: nem azért betegszenek meg emberek és fordul válságosra az állapotuk, mert az orvosok és ápolók nem végzik el a munkájukat. A kormány felelőssége, hogy legyen elég orvos és ápoló, lélegeztetőgép és kórház, valamint mielőbb vakcina, és ennek a felelősségének eleget is tesz – vélte.

Gurmai Zita kijelentette: a kormány teljhatalmat kért és kapott, ezért a felelősséget is vállalnia kell.

Orbán Viktor szerint a képviselő mondhatta volna azt is, hogy egész Európában ő a felelős a járvány terjedéséért, de ez nevetséges.

mti

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Pedáns vagy kényszerbeteg, aki állandóan takarít?

A rendet és a tisztaságot mindenki, ám az utat, ami elvezet odáig, csak nagyon kevesen szeretik, sőt a...

Mit tegyünk, ha az idegeskedés miatt fáj a gyomrunk?

A gyomorfájdalom több ok miatt is kialakulhat. A fájdalmat kiválthatják vírusfertőzések, savas reflux, de gyomorfekély is állhat a...

Féltékenység, pénz, megcsalás – ezek a szakításhoz vezető leggyakoribb indokok

A kapcsolatok gyakran ugyanazokon a problémákon csúsznak el. Ilyen a pénz, az elköteleződés kérdése vagy a kommunikáció hiánya....

Eddig ezt cm-ben nem tudták túlszárnyalni, 230 cm és 82 kg-os, kapitális harcsa..

Óriás harcsát fogtak a gyomaendrődi Sirató-holtágon még két éve, de azóta sem fogott Magyarországon senki ilyen hosszú hatcsát.. Kétszázharminc...
facebook