34.4 C
Budapest
2022. július. 1. péntek

Gulyás: Komoly veszélyben van a szabadság

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Előadást tartott Trump amerikai elnök volt tanácsadója is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány főigazgatója köszöntő beszédet mond az Európa jövője címmel megrendezett kétnapos nemzetközi első napján a Várkert Bazárban 2018. május 23-án. A tanácskozást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezte. MTI Fotó: Soós Lajos

A politikus úgy vélekedett, hogy a harc nem hagyományos formában zajlik, nem két kultúra csap össze, hanem a szabad világ értékei állnak szemben a “dekonstrukcióval”. Van-e esélye a lokálisnak a globálissal szemben? – tette fel a kérdést, majd közölte: ez attól is függ, mi történik majd Amerikában, amely egy politikai forradalom után van. Donald Trump elnök győzelme mindenki számára váratlan siker volt – mondta Gulyás Gergely, megjegyezve: az utóbbi időben a szólásszabadságot a politikailag korrekt beszédmóddal igyekeztek kiszorítani.

Holott a nyilvánosságot nem lehet és nem is érdemes monopolizálni – jelentette ki. Felidézte, hogy az amerikai elnökválasztáskor „csak az úgynevezett független újságírás etalonjaként számon tartott CNN” nem volt hajlandó szembesülni az eredménnyel. Hillary Clinton előbb ismerte be a vereségét, mint ahogy a hírcsatorna tudomásul vette az emberek döntését – közölte. Bár Donald Trump elnökségéről korai ítéletet mondani, nyilvánvalóan az ő történelmi teljesítménye, hogy Hillary Clinton nem lett az Egyesült Államok vezetője – vélekedett Gulyás Gergely.

Média folytat ellenzéki politikát, nem pártok

Nem a demokraták alkották a valódi ellenzéki pártot, hanem a média, amely azonban elhibázott politikát vitt – jelentette ki. Hozzátette, hogy Magyarországon ugyanezt lehetett tapasztalni alig két hónapja: a baloldali média vált a leghangosabb ellenzéki erővé, téves stratégiája azonban nem a kormány, hanem az ellenzék leváltásához vezetett. A miniszter azt mondta, érdeklődve tekintenek arra, amit Donald Trump elért.  Győzelme örökre a politikatörténet része marad – jegyezte meg.

A folyamat arról szól, miként lehet visszaadni az embereknek a döntés jogát, egyidejűleg pedig előtérbe helyezni a nemzeti érdeket – vélekedett. Szavai szerint a mögöttes elképzelés végtelenül egyszerű: le kell porolni és fel kell szabadítani a politikai korrektség béklyójába került demokratikus intézményrendszert. Gulyás Gergely hangsúlyozta: Magyarország azért lépett be a NATO-ba, mert a szabad világ részesévé akart válni, ahol egyszerre érvényesülnek az egyéni és a közösségi jogok.

Így volt ez az Európai Unióval is, amely egyszerre kínálta a gazdasági felemelkedés és a nemzetek közötti egyenrangú együttműködés lehetőségét – fűzte hozzá. Kiemelte: hisznek abban, hogy a szabad nemzetek igenis dolgozhatnak együtt, szövetségben. Megbízhatóságra és kiszámíthatóságra van szükség, amihez az is hozzátartozik, hogy az ember felismeri a saját érdekeit, és tekintettel van mások érzékenységére – idézte Helmut Kohl néhai német kancellárt.

„A szabadság közösségi műfaj”, szabadság csak ott lehet, ahol egyén és közösség viszonya kölcsönös – jelentette ki Gulyás Gergely. Azt mondta, látják az élő amerikai közösségek mutatta példát, amelyben fontos a család, a kereszt, a templom és a zászló. Úgy érzik, vannak olyan közös pontok, amelyek segíthetik a kölcsönös megértést az Egyesült Államok és Európa közötti vitákban. A miniszter idesorolta a hagyomány tiszteletét, a biztonság, az identitás megvédését, valamint a nemzet, az igazság iránti elkötelezettséget is.

Bannon: Az elit semmirekellőnek tartja a dolgozókat

Stephen K. Bannon, Donald Trump amerikai elnök korábbi kampányfőnöke és vezető stratégája Trump „Amerika az első” politikája és hatása Közép-Európára című angol nyelvű előadásában kiemelte: korunk alapvető kérdése, hogy van-e bátorságunk megvédeni a civilizációnkat azoktól, akik elpusztítanák. A magyar nép erre választ adott, amikor a választáson elsöprő többséggel újra hivatalba juttatta Orbán Viktor miniszterelnököt – mondta. Úgy vélekedett: manapság nem is politikai ellenzék működik, hanem a médiaellenzék.

Stephen K. Bannon, Donald Trump amerikai elnök volt kampányfőnöke és vezető stratégája Trump ,,Amerika az első” politikája és hatása Közép-Európára címmel előadást tart az Európa jövője című kétnapos nemzetközi konferencia első napján a Várkert Bazárban 2018. május 23-án. A tanácskozást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezte. MTI Fotó: Soós Lajos

Egyesek a liberális demokráciát csak addig tartották jónak, amíg ők nyerték a választásokat. Amikor elkezdtek kikapni, autoriter, „minidiktátor” lett rajtuk kívül mindenki – hangoztatta Stephen K. Bannon. Bár az emberek szerették Barack Obama elnököt, nem gondolták, hogy el tudja hozni azt a változást, amelyre az országnak szüksége van. Az amerikaiak háromnegyede úgy gondolta, hogy az Egyesült Államok hanyatlik, a dolgozók nem támogatták a demokratákat, csak az elit – mondta.

Az alsó középosztálybeliek egy olyan vezető mögé akartak beállni, aki visszahozza Amerika régi fényét, újra naggyá teszi az országot. Erre épített Donald Trump a korábbi kampányfőnöke tanácsára. A pénzügyi válság terheit a munkások viselték, az ő adójukból segítették ki a bankokat – mondta Stephen K. Bannon. Úgy fogalmazott, hogy az elit a lehető legkapzsibb csoport, amely gyűlöli, semmirekellőnek tartja a dolgozókat.

Donald Trumpból még mindig csúfot űznek, nem ismerték be a vereségüket. Kitalálták, hogy Oroszország áll az eredmény mögött, pedig ez még viccnek is túlzás – mondta a korábbi kampányfőnök. Stephen K. Bannon arról is beszélt, hogy Orbán Viktor ugyanazt indítja be az emberekben, mint Donald Trump, és lehetőséget kapott arra, hogy bizonyítson. Leszögezte, az „Amerika az első” politikája nem akarja lerontani a már elért eredményeket, de más prioritásokat szeretne követni.

Forrás: MTI

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Dráma a Keletinél: a forró vonatkocsiban ragadtak az utasok, az ablakokat kellett kitörniúk, hogy menekülni tudjanak.. – A MÁV “széttette” a kezét.., aztán mégis...

A meghibásodás a klímát is tönkretette, ezért hamar borzalmas hőség lett a kocsiban. Csütörtökön a Keleti pályaudvaron műszaki hibát...

Tragédia: Megtalálták a Visegrádnál a Dunába veszett lány holttestét

A Duna budapesti szakaszán találták meg a Visegrádnál eltűnt kislány holttestét. Kajakozók bejelentése alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányág Dunai Vízirendészeti...

Kizuhant egy fesztiválozó az óriáskerékből a Balaton Soundon

Súlyos sérüléseket szenvedett egy feszitválozó a Balaton Soundon, miután kizuhant az óriáskerékből. A hírt a sérült bulizó egyik barátjától...

Rossz hír a Balatonra készülőknek: “elesett” az M7-es

A nagy forgalom mellett egy hármas baleset is lassítja a közlekedést az M7-es autópályán a fővárosból a Balaton...
facebook