12.8 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeFőhírekBelföldi hírekGulyás Gergely: a választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke

Gulyás Gergely: a választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke

Az országgyűlési választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Budapesten, miután leadta szavazatát.

Gulyás Gergely szerint óriási tétje van a választásnak, mégpedig az, hogy Magyarország továbbhalad-e az elmúlt évtizedben megtapasztalt fejlődés útján.

Kiemelte: a kampányban azonban efölé nőtt a háború és a béke kérdése, amelyben úgy látja, hogy „ellentétesek az álláspontok”. A kormánypártok azt mondják, hogy Magyarország békéjét és biztonságát minden körülmények között meg kell őrizni – hangsúlyozta a miniszter

„Az orosz-ukrán háborúban van álláspontunk, hogy ki a hibás, de az az egyértelmű véleményünk, hogy nekünk nem szabad belesodródni ebbe a háborúba, nekünk távol kell ettől magunkat tartani” – fogalmazott Gulyás Gergely.

Hozzátette: ezért fegyverszállítmányt sem szabad küldeni, és olyan energetikai szankciókat sem szabad elfogadni, amelyek károsabbak Európára és Magyarországra, mint az oroszokra nézve.

Gulyás Gergely azt mondta: győzelemre számít az országgyűlési választáson.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a gyermekvédelmi népszavazásról szólva hosszú távon az egyik legfontosabb kérdésnek nevezte azt, hogy a gyermekvédelem feltételei adottak lesznek-e.

Megjegyezte: azt látni Európában, hogy – például Németországban már 14 éves kor felett – szabadon meg akarják engedni egy kisfiúnak vagy kislánynak a döntést abban, hogy ellenkező neme legyen.

Erre „határozottan és még időben” nemet kell mondani, és most van itt a pillanat – hívta fel a figyelmet Gulyás Gergely.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

infostart

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem