18.5 C
Budapest
2023. szeptember. 23. szombat

Gina Lollobrigida 95 évesen is érez elég energiát magában ahhoz, hogy elinduljon az olasz választásokon

Dátum:

Megosztás:

Róma – Vajon lehetséges-e szavazatokra váltani az évtizedekkel ezelőtti csillogást, a filmszínészi karriert?

Bekerülhet-e az olasz parlamentbe egy olyan ember, akinek neve minden más politikusét évtizedeken át elhalványította.

Gina Lollobrigida vállalja a megmérettetést, a 95 éves díva bejelentette, hogy indul az egy hónap múlva esedékes olasz parlamenti választásokon.

– Elegem van a politikusokból, elegem van a haszontalan vitáikból! – ezzel a nyilatkozattal érvelt, amikor közölte a médiával a döntését.

Olvasd Facebook oldalunkat, te is szólj hozzá azokhoz a cikkekhez, ami tetszik!

Lollobrigida neve már csak koránál fogva is főként a középkorú, vagy idősebb korosztály számára mond valamit, az 40-es, 50-es,60-as években a világ legkeresettebb, s legszebbnek tartott színésznője volt. Olasz filmes karrierjének beindulása után Hollywood is tárt karokkal várta, számos világsztárral tucatnyi remekműben játszott.

Adeline-t alakította Gerard Philipe oldalán a Királylány a feleségem című emlékezetes kalandfilmben, amit idehaza is számtalan alkalommal vetítettek. Az Őrült tenger című komédiában Jean-Paul Belmondo mellett játszott, de felejthetetlen volt a Jó estét Mrs. Cambell című vígjáték főszerepében is. 1968-ban ez volt az utolsó, igazán sikeres filmje, ami szintén a hazai mozik slágere volt.

A fél világ szerelmes volt belé (Fotó: RAS-archív)A fél világ szerelmes volt belé /Fotó: RAS-archív

Több ízben járt Magyarországon, legemlékezetesebb fellépése a Magyar Televízió 1972-es szilveszteri műsorában volt. Antal Imre és Vitray Tamás kísérte őt színpadra.

A művésznő a 70-es évek végén visszavonult, utána inkább művészi fotóival hívta fel magára a figyelmet. Politikával azonban – egy 1999-es fiaskón kívül – nemigen foglalkozott. Most azonban úgy döntött, hogy egy euroszkeptikus baloldali pártszövetség színeiben jelölteti magát az olasz szenátusba.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

– Olaszország rossz állapotban van, szeretnék valami jót és pozitívat csinálni. Küzdeni fogok azért, hogy az emberek dönthessenek az őket érintő dolgokról, az egészségtől az igazságszolgáltatásig – mondta a Corriere della Sera napilapnak.

– A kampányról még nem döntöttünk, de ha szükségesnek látják a szakértőim, arra is kész vagyok – szögezte le az ereje teljében lévő matróna.

Nem ő az első a világon, aki színészként száll ringbe politikusi babérokra törve. Ronald Reagan nem is túl sikeres western hősből egyenesen az amerikai elnökségig vitte. Arnold Schwarzenegger pedig először testépítőként csinált karriert, majd osztrák születése ellenére amerikai filmek akció sztárja lett. Végül s kaliforniai kormányzói posztig jutott, ahol ugyancsak remekül helytállt, sőt utána még sikerrel visszakanyarodott a filmek világához is.

Magyar származású színészt is láthattunk már az olasz parlamentben. A Cicciolinaként elhíresült pornósztár, Staller Ilona is sikerrel verekedte be magát az olasz szenátusba, fedetlen kebleivel feledhetetlen perceket szerezve híveinek.

A Blikk Ceglédi Zoltán politikai elemzőt kérdezte, várhatnak-e sikerek Gina Lollobrigidára a közéletben, nem kockáztatja-e korábbi karrierjét egy esetleges bukással?

– Lollobrigida óriási népszerűségnek örvend a hazájában a mai napig, ami komoly előnyt jelent. Felépített brandje van, kimondottan pozitív, nemzetegyesítő személyiség. Médiarutinja megkérdőjelezhetetlen, egy kampány során minden teendő a kisujjában van – mondta Ceglédi Zoltán, aki szerint azonban kérdés, hogy milyen politikai tartalommal tud előrukkolni.

Erről Te sem maradhatsz le!

– Az olasz választóknak nincsenek túlságosan komoly és sarkos elvárásaik. Több politikai szereplő is bemutatott itt már jelentősebb térfélváltást, ami például az Egyesült Államokban elképzelhetetlen. Az egykori sztárnak igenis lehet annyi tudás és tapasztalat a birtokában, hogy sikerrel kecsegtessen ez a vállalkozás  vélekedett a szakember.

blikk

Hirmagazine.u

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep – Ne nézz fel! (Don’t Look Up) – videó

amerikai tragikomikum, vígjáték Két csillagász médiaturnéra indul, hogy figyelmeztessék az emberiséget a föld felé tartó, pusztító üstökösre. Az érdektelen...

Új idegenhonos meztelencsigafajok jelentek meg Magyarországon

A HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (HUN-REN ATK NÖVI) munkatársai elsőként jelezték öt meztelencsigafaj hazai jelenlétét, vagy megerősítették...

Itt a Microsoft Copilot, az MI-alapú virtuális asszisztens

Yusuf Mehdi, Corporate Vice President & Consumer Chief Marketing Officer – 9/21 – 11am ET Épp most lépünk be...

Így látják a magyar egészségügy helyzetét a VOSZ szakértői

A magánegészségügyi szolgáltatók addig nem tudnak komplex, a fekvőbeteg-ellátás minden szegmensére kiterjedő szolgáltatásokat nyújtani, amíg az állami finanszírozás...