15.3 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Geszti Péter is megszólalt: ezt gondolja a zenészeknek járó támogatásokról – videó

Dátum:

Megosztás:

Korábban a Blikk is beszámolt a zenészberkekben dúló botrányról, amit az robbantott ki, hogy több népszerű, befutott és sikeres előadó is jelentkezett az EJI, illetve az Artisjus pályázatára, amelyek azért jöttek létre, hogy segítsék a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került előadókat, szerzőket, zenészeket.

Az ügy kapcsán elsőként Majka fejtette ki éles kritikáját, majd megszólalt Pély Barna is, ma pedig Lovasi András szállt be a vitába.

A kedélyek nem látszanak csillapodni, egyre többen és többen szólalnak fel a pályázatok kapcsán. Az ügy lényeges pontja, hogy míg az EJI nem tette közzé a nyertes pályázók nevét, addig az Artisjus listája nyilvános, valószínűleg ez adhatott okot a felháborodásra is. A Fókusz riportjában most megszólalt Geszti Péter, Vastag Tamás, valamint Vitáris Iván, az Artisjus bizottsági tagja is az ügy kapcsán.

„Szerintem a legfontosabb a jó szándék” – kezdte Geszti, aki szerint mindenképp dicséretes, hogy egyáltalán létrejött ez a pályázat.

Bár ő maga nem élt a támogatással, mivel megél a jogdíjakból, de azért nehezen viselte, hogy elmaradt több tucat koncertje. Továbbá megjegyezte, hogy több olyan zenész is van, aki tényleg rászorul a segélyre – ugyanakkor szerinte ezek nem biztos, hogy ismert nevek.

Vastag Tamás az elsők között volt, aki felszólalt, hogy a tehetősebb előadók ne vegyék fel a segélyt, mivel így azoktól vennék el a lehetőséget, akiknek valóban nagy szüksége lenne a támogatásra.

Az énekes egyébként épp építkezik és két gyermeke van, mégis visszatartotta magát segélytől: úgy gondolta, ő nem szorul rá a támogatásra.

„Én arra próbáltam meg akkor is felhívni minden kollégám figyelmét, hogy ha lehet, ezt ne vegyék igénybe” – mondta Vastag Tamás, aki szerint a ténylegesen válságba jutott emberek, a háttérmunkások, akikről senki sem beszél.

Az Artistjus bizottsági tagja, Vitáris Iván elmondása szerint eleve olyan szerzőktől várták a jelentkezést, akik aktívan részt vesznek a koncertezésekben, és aktív befizetői az Artistjusnak, ami azért fontos – magyarázta –, mert az ő 10 százalékos szociális hozzájárulásukból tartják fent azt a szociális alapot, amelyből most segélyezni lehetett.

blikk, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...