23.8 C
Budapest
2022. augusztus. 15. hétfő

Georg Spöttle: Nyugat-Európa a saját gyilkosait engedi be

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Kezdhetünk félni!

A bécsi terrortámadás elkövetőjének előtörténete minden elemet tartalmaz, amely egy iszlám vallású fiatalt a radikalizálódás útjára terel

– jelentette ki lapunknak a Nézőpont Intézet elemzője, aki szerint az a legmegdöbbentőbb a bécsi mészárlást elkövető 20 éves fiatal tettében, hogy a hazájában az albán kisebbséghez tartozó Kujtim Fejzulai éppen az ellen a nyugat-európai demokrácia ellen fordult, amely menedéket adott neki. 

A négy halálos áldozattal járó bécsi mészárlás elkövetőjének személyisége úgy épül fel, mintha a biztonságpolitikai szakértők kézikönyvének „hogyan nevelnek terroristát” fejezetéből emeltek volna ki egy iskolapéldát.

Karl Nehammer, osztrák belügyminiszter közölte: a támadásban életét vesztette terrorista

Kujtim Fejzulai, 20 éves észak-macedón és osztrák kettős állampolgár volt, akit 2019. április 25-én szabadságvesztésre ítéltek, mert megpróbált Szíriába utazni, hogy csatlakozzon az ISIS-hez. A rá kiszabott 22 hónapos ítéletből csak 8 hónapot töltött le, decemberben fiatal kora miatt feltételes szabadságra helyezték.

Egyes sajtóhírek szerint Fejzulai szülei egy macedóniai albán menekülttáborból szökve érkeztek Ausztriába, ahol menedékjogot, majd állampolgárságot kaptak.

Ezek a jellemzők determinálják egy iszlamista fiatalember radikalizálódását„,

szögezte le a 888.hu kérdéseire válaszolva Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő, a Nézőpont Intézet elemzője.

  • Az elmúlt években Európában elkövetett terrorcselekmények végrehajtó között jónéhányan voltak második generációs migránsok.
  • A radikalizálódó fiatalt a hatóságok gátolták meg abban, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz és kiképzésen vegyen részt valahol Szíriában.
  • Börtönbe csukták, ahol vélhetően olyanokkal került össze, akik tovább terelgették afelé, hogy erőszakos cselekményt hajtson végre.
  • Büntetését nem töltötte ki, idő előtt szabadult, vagyis a szankció nem bűnmegelőző, hanem éppen ellentétes hatást váltott ki.

”Ugyanakkor az is feltételezhető, hogy

valahol mégis csak kapott fegyveres kiképzést, a gyilkosságokról készült felvételek alapján ugyanis gyakorlottan és különös kegyetlenséggel használta a gépkarabélyt, amellyel legalább 4 embert kivégzett„,

elemezte a látottakat Spöttle, aki szerint éppen az a döbbenetes az ilyen tettekben, hogy a radikális iszlám felé forduló fiatalok éppen azok ellen a nyugat-európai demokráciák ellen fordítják fegyvereiket, amelyek menedéket adtak nekik.

Újra és újra ki kell mondani: a migráció biztonsági kockázatot jelent. Európa a saját gyilkosait engedi be”,

szögezte le a szakember.

888

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Mára elég! Ugyanazt szajkózza mindenki – balesetek, megcsalás, kitálalt, elhunyt, rezsicsökkentés, okos tippek.., nem tippek kellenének, hanem okos intézkedések..

A Jó Isten is úgy teremtette a Földet, hogy az emberek vasárnap pihenjenek! Menjetek, kiránduljatok, vagy legyetek családi körben,...

Újabb brutális kutyatámadás történt: fékezhetetlen rotweilerek rontottak az ismert magyar harcművészre és lovára

Balogh Zsolt harcművész Facebook-oldalán számolt be arról, hogy amikor szokás szerint kilovagolt Dunakeszi külterületén lévő mezőkre, rotweilerek támadtak...

Fogfájásra házi gyógymódok – fokhagyma, vöröshagyma, szegfűszegolaj

A fogfájás nagyon kellemetlen, egy-egy napunkat könnyedén eltörölheti, hiszen ha fáj a fogunk, nem is tudunk nagyon másra...

5 tipp, amivel nem fogja a hűtője zabálni az áramot

A rezsicsökkentés közepette számtalan olyan házi praktikát bevethetünk, amik minimális odafigyeléssel sok energiát megspórolnak számunkra. Most öt olyan tippet...
facebook