13.9 C
Budapest
2024. február. 26. hétfő

Gazdatüntetés Németországban: nincs egyezség, leálltak gyárak, bezártak iskolák..

Dátum:

Megosztás:

A közlekedést megbénító gazdák a mezőgazdaságot érintő megszorítások teljes visszavonását követelik, de a kormány csak bizonyos kompromisszumokra kész, így a traktorok egész héten a német utakon maradhatnak.

Németország valamennyi tartományában reggel óta tiltakoznak a gazdák a kormánykoalíció agrárpolitikája, a mezőgazdasági támogatások csökkentése ellen. Számos autópályán, illetve városban traktorok vonultak fel, blokádjukkal szinte mindenütt rendkívüli közlekedési káoszt, hatalmas dugókat okozva.

Az országos tiltakozó megmozdulások kora reggel az autópályák bejáratainak blokkolásával és traktorkonvojokkal kezdődtek. Több tartományban traktorok százaival akadályozták az autópályákra történő feljutást. A tüntetőkhöz több helyütt csatlakoztak a kamiondíjak emelése ellen tiltakozó szállítmányozási cégek, valamint más szakmák, köztük a kézmű-, illetve vendéglátóipar képviselői is.

beszámolók szerint csaknem valamennyi tartományban forgalmi akadályok voltak a felvonuló és lassan mozgó traktorkonvojok miatt. A rendőrség mindenütt fokozott készültségben volt, de rendbontásról vagy erőszakos cselekményről nem történt említés. A rendőrség szerint csak Münchenben a régióból mintegy ötezer traktor kísértek a városközpont felé. Ugyancsak a rendőrség közölte, hogy több város a konvoj miatt szinte megközelíthetetlenné vált.

Több tartomány oktatási minisztériuma már előzetesen bejelentette, hogy a diákok felmentést kapnak, ha a tiltakozások miatt nem tudnak eljutni az iskolákba.

A gazdák tiltakozása miatt több üzem leállt, mert az alkalmazottak nem tudtak eljutni a munkába. Így leállt a gyártás az alsó-szászországi Emdenben működő Volkswagen gyárban is.

A rendőrszakszervezet elnöke ismételten békés tüntetésre szólította fel a résztvevőket, a Német Gazdaszövetség pedig megértést kért a tiltakozó akciók által érintettektől. Az elnök szerint a megszorítások következtében ténylegesen a gazdálkodók családjainak jövője, valamint az élelmiszer-biztonság, ezáltal pedig Németország jövője forog kockán.

„A kormány politikája a német gazdák ellen irányul”

– hangoztatta Joachim Rukwied, aki a koalíció kompromisszumos megoldási javaslatát is elfogadhatatlannak nevezte. A szövetség elutasítja azt a kormányzati ajánlatot, amelynek értelmében egyes, a gazdákat sújtó megszorításokat visszavonnának, más intézkedéseket pedig hosszabb időre elnyújtva vezetnének be. A gazdák szerint csakis a korábbi szubvenciók teljes helyreállításáról lehet szó. Értesülések szerint a koalíció erre nem hajlandó, és a vonatkozó költségvetési szigorításokat a nap folyamán jóvá is hagyta.

A tiltakozó tüntetések tervek szerint egész héten tartanak.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Új kínai autómárka – Előzés a selyemúton – Omoda 5 menetpróba – képek

Leánykori nevén Chery, a formája bevállalós, és nem akarja a vevőre erőltetni a zöld jövőt: az Omoda 5...

Megható pillanatok közepette köszöntötték a világbajnoki hősöket – videó

Kitörő lelkesedéssel és egyedi ajándékokkal várták a DFVE utánpótlás csapatai a világbajnokságon ezüstérmes és olimpiai részvételét kiharcoló női...

Óriási tűz Budapesten, rohantak a helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltók – 15 embert kellett menekíteni..

Tűz volt egy társasházi lakásban Budapest III. kerületében, a Hévízi úton. Az első emeleti lakás nappalijában öt négyzetméteren berendezési tárgyak...

Orosz drón üldözte a német külügyminisztert – videók

Annalena Baerbock német külügyminiszter az orosz–ukrán háború második évfordulóján Ukrajnába látogatott. Odesszában további német támogatást ígért ukrán kollégájának....