-1.4 C
Budapest
2023. december. 5. kedd

Gázblokád készül Németországban, hideg vízzel kell zuhanyozniuk, közben az EU készíti a hetedik szankciós csomagot az oroszok ellen..

Dátum:

Megosztás:

Tovább gyűrűzik az energiaválság Németországban.

Tovább gyűrűzik az energiaválság Németországban, jön a gázblokád, amelyet az ipar és a lakosság is megszenved. Kevesebb fürdésben, hideg vizes kézmosásban és okos zuhanyfejekben látják a megoldást a német vezetők.

energiaválság,NémetországNémetországban egyre nagyobb az aggodalom az energiaellátás miatt, miután Oroszország csökkentette az Európába irányuló gázáramlást. A német kormány rendkívüli intézkedéseket jelentett be júniusban a gázfogyasztás csökkentésére, hogy legyen készlet a téli szezonra. A gázblokád következtében többek között újraindítják a széntüzelésű erőműveket, és kevesebb energiafogyasztásra ösztönzik az ipart. Robert Habeck alkancellár, német gazdasági miniszter a múlt hónap végén kihirdette a háromfokozatú országos földgázellátási válsághelyzet második, riasztási fázisát és elismerte, hogy súlyos gázhiánnyal küzdenek. A német ipari és kereskedelmi kamarák szövetsége is megerősítette, hogy nagy a baj és teljes összeomlásra figyelmeztettek,szerintük az energiaválság még a korábban megélt pénzügyi válságnál is nagyobb mértékű lesz.

 

A német gazdasági miniszter tippjei a lakosságnak

Robert Habeck energiatakarékossági kampányt indított a lakosságnak, amely a 80 millióan az energiaváltozásért név alatt fut. A miniszter és az energiahatékonysági csoport vezetője konkrét tanácsokkal is szolgál a lakosságnak.

  • Zuhanyozzanak kevesebbet és rövidebb ideig, lehetőleg csak öt percig, amellyel az átlaghoz képest 30 százalékkal kevesebb energiát használnak.
  • Csökkentsék a víz hőfokát fürdés közben, a szokásostól legalább három fokkal, de az se baj, ha inkább hideg vízzel zuhanyoznak és mosnak kezet.
  • Használjanak okos zuhanyfejeket, amelyek gazdaságosabbá teszik a vízfogyasztást. Az okos zuhanyfej változtatja a színét, így az illető tudni fogja, hogy hány litert használt el mosakodás közben.
  • Minél kevesebbszer nézzék a laptopjukat és a televíziót, mert a fény több energiát fogyaszt.
  • A munkahelyeken LED-es világítást alkalmazzanak, amelyek akár ötször kevesebb áramot igényelnek, mint az izzók és a halogén lámpák.
  • Mossanak kisebb hőfokkal, de a szárítógépet már ne kapcsolják be.
  • Selejtezzék ki régi háztartási eszközeiket, és vásároljanak új, energiatakarékos készülékeket.
  • Télen kapcsolják le a fűtést éjszakára, és amikor nincsenek otthon. Ezzel lehet a leghatékonyabban energiát spórolni.

A miniszternek támogatói mellett bírálói is akadtak, akik egyenesen őrültségnek nevezték az ötleteit. 

Az alkancellár a minisztérium intézményén keresztül szeretne példát mutatni, ahol idén nyáron 40 százalékkal csökkentették a légkondicionálással járó energiafelhasználást. A fűtést 15 százalékkal tervezik visszafogni, és nem lesz kivilágítva az épület éjszakánként, hogy energiát takarítsanak meg, valószínűleg ez vár majd a többi középületre és az áruházakra is – írta a VG.

ripost, vg

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ítéletidő tombol Németországban – a kifutópályához fagytak a repülőgépek Münchenben

A bajor főváros repterét órákra le kellett zárni a havazás és a fagy miatt. Az X-en megjelent videó kísérő...

Döbbenetes videó arról, hogy mit okozhat az autó tetején szállított fenyőfa

Hogyan szállítsuk a fenyőt, ha autóval mentünk vásárolni és meglehetősen nagy fát választottunk? Videón magyarázzák el. A karácsonyi fenyő...

Életveszély: a világ legpofátlanabb bliccelőjét fotózták le az 1-es villamos hátulján – videó

Nem mindennapi megoldással utazott valaki a budapesti 1-es villamoson. Egy potyautas a jármű hátuljára kapaszkodott fel, és élvezte...

Mi történt? A közönségkedvenc nem tér vissza a Dancing with the Stars leginkább várt produkciójába

Az egyik produkció nem lesz teljes a Dancing with the Stars szombati döntőjében. A korábbi közönségkedvenc nem vesz...