21.1 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeKülföldKiemelt külföldi hírekGátszakadás és árvíz Oroszországban: kétezer embert evakuáltak Orszk városából - videó

Gátszakadás és árvíz Oroszországban: kétezer embert evakuáltak Orszk városából – videó

Oroszország szibériai és uráli hegyvidéki tartományait, valamint a szomszédos Kazahsztán egyes részeit is elöntötte az árvíz az elmúlt napokban.

A dél-oroszországi Orszk városában a hatóságok mintegy 2000 embert evakuáltak otthonukból egy nappal azután, hogy az Urál folyó emelkedő vize folyóparti falvakat árasztott el, és gátszakadást okozott. A helyi ügyészség szerint a gát a rossz karbantartás miatt tört át.

Hirmagazin.eu TikTok-fiókja – elértük a 11 Millió videómegtenintést az elmúlt 60 napban! Köszönjük olvasóinknak!

A regionális kormány közölte, az embereket azután menekítették ki a 230 ezer lakosú, a kazah határhoz közeli városból, hogy a környéken több ezer otthont elöntött a víz – jelentette a TASZSZ hírügynökség.

A katasztrófavédelmi minisztérium által közzétett videofelvételeken látható, amint mentőmellényt viselő lakosokat segítenek be a mentőcsónakokba. Pénteken az Urál-hegység orenburgi régiójának – ahol is Orszk található – helyi hatóságai, a gát átszakadása után evakuálásra szólították fel a folyóparti települések lakóit.

Az elmúlt napokban számos szibériai és uráli hegyvidéki tartományt, valamint a szomszédos Kazahsztán részeit is elöntötte az árvíz. Tokajev kazah elnök szerint az árvíz valószínűleg Kazahsztán legnagyobb mértékű és hatású természeti katasztrófája az elmúlt 80 évben.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem