4.8 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Galambos Lajos, az ügyészség börtönbe küldené a sztárt és annak volt feleségét!

Dátum:

Megosztás:

Tegnap reggel 9 órakor megkezdődött Galambos Lajos víz-, gáz- és áramlopás ügyének másodfokú tárgyalása, amely új helyszínen, a Budapest Környéki Törvényszéken folyik.

Mint ismert, Galambos Lajost nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással vádolták meg, emellett önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettének elkövetésével is.Az ügy 2015 óta húzódik: tavaly szeptemberben pedig első fokon ítélet született, amelyben Galambos Lajos lopásért – felbujtóként – 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, emellett három évre eltiltották a közügyektől, pénzbüntetést is kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság.

Erről Te sem maradhatsz le!

A pénzbüntetés 15 millió forint, a perköltség 5 millió, amit két másik vádlottal együtt kell kifizetnie. Volt feleségét, Boglárkát a kétrendbeli, társtettesként elkövetett lopás alól felmentette a bíróság.

Az ügyészség fellebbezett az ítéletet ellen hosszabb tartamú börtönbüntetésért és a kiszabott 15 milliós pénzbüntetés súlyosításáért az elsőrendű vádlott esetében, így az ügy másodfokon folytatódik.

12:11

Véget ért a tárgyalás, amely pénteken innen folytatódik.

12:01

Az ügyészség indítványa:

Galambos Boglárkát mondják ki bűnösnek lopás bűntettében társtettesként, s ítéljék őt börtönbe végrehajtandó szabadságvesztésre, továbbá tiltsák el a közügyektől.

Galambos Lajost mondják ki bűnösnek lopás és vesztegetés bűntettében, súlyosítsák a rá első fokon kiszabott börtönbüntetést, valamint a közügyektől való eltiltás hosszát is.

11:55

Az ügyészség szerint nem számíthatnak Lajcsinál enyhítő körülménynek a kitüntetések és a jótékony munkák. Érvelésük szerint épp az ismertsége miatt kellene példát mutatnia másoknak.

11:49

Újabb szünet után elkezdődött perbeszéd többi vádlottat érintő részének felolvasása.

10:55

Az ügyészség indítványa: módosítsanak az ítéleten, mert a bizonyítékok alapján Boglárka tudott az illegális bekötésekről.

10:44

Jelenleg azt taglalja az ügyészség, hogy a helyszíni szemlén Boglárka nem úgy nyilatkozott, mintha ott szembesült volna a lekötésekkel. S még akkor is tudnia kellett, hogy az alternatív közműmegoldások nem fedezik egy akkora birtok fogyasztását, mint amiben éltek, ha nem ő foglalkozott a pénzügyekkel. Ez a védekezése megkérdőjelezhető.

10:36

A bíróság felolvassa Galambos Boglárka ítéletét:

Galambos Boglárkát azért mentette fel a bíróság, mert nincs közvetlen bizonyíték a bűnösségére, miszerint tudott volna a bűncselekményről, így tettestárs lett volna az illegális bekötésekben.

Az ügyészség szerint azonban nem kizárható, hogy mégis tudott ezekről.

Erről Te sem maradhatsz le!

10:34

Elkezdődött az ügyész perbeszéde, amelyben indokolták a fellebbezést: a vádlottak büntetőjogi felelősségét vizsgálták, és a bizonyítékok alapján mindnek van alapja. A felmentésről szóló indítvány nem állja meg a helyét.

10:12

A szünet véget ért, a bíróság pedig döntött, elutasítják a bizonyítási indítványokat.

09:58

Ismertették az elsőfokú ítéletet és a fellebbezéseket, majd újabb szünetet rendeltek el. Jelenleg tanácskoznak.

09:35

Előkerült az ügyvéd, folytatódik a tárgyalás.

09:27

Ez gyors volt! Máris szünetet tartanak, mert nem találják a hetedrendű vádlott ügyvédjét.

09:18

Ezekben a pillanatokban, 15 perc késéssel vette kezdetét a tárgyalás, amelyen Lajcsi nem jelent meg, a védők, valamint – másodrendű vádlottként – a zenész volt felesége, Boglárka viszont igen. Rajta kívül a harmadrendű és a negyedrendű vádlottak tartózkodnak a tárgyalóteremben.

09:10

A tárgyalás csúszással indul, néhány védő még nem érkezett meg, Galambos Lajos volt felesége, Galambos Boglárka viszont már a helyszínen van.

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

Forrás: Blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

A pálya csúcsán – romantikus, igaz történet, .. gyönyörű, megható film, Kevin Costner főszereplésével – videó

Igaz történet alapján, .. nagyon szép, .. romantikus film, csak ajánlani tudom mindenkinek! Kellemes szórakozást!   Erről Te sem maradhatsz le!   Teljes...

Orbán Viktor a finn kormányfőnek: Svédország és Finnország egyetlen percet sem veszít a NATO-tagságából

A miniszterelnök egyebek közt ezt üzente a Twitteren. Sanna Marin a YLE rádiónak adott interjúban azt mondta, ha találkozik...

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...