3.1 C
Budapest
2023. november. 28. kedd

Fűtés kell…, tanácsok a szakértőtől!

Dátum:

Megosztás:

A norvégok tudják milyen az igazi tél és, hogy mivel érdemes fűteni!

Ha lakásfelújításon vagy új ház építésén gondolkodunk, az egyik első – ha nem a legfontosabb – tényező amit megtervezünk, az az új otthonunk fűtése lesz. Noha még mindig hódít Magyarországon a gázzal való fűtés, a falvakban jellemzően inkább fával vagy szénnel oldják meg a lakás melegen tartását a legzordabb időszakban is. Amennyiben azonban fontos számunkra a környezettudatosság és a költséghatékonyság, s mindemellett a komfortos hőmérséklet is, érdemes inkább elektromos fűtésben gondolkodni.

A 90-es években óriási térhódításuk volt az elektromos villanykályháknak – bár tény, hogy a panellakások közös, távhőjével ők sem tudták felvenni a versenyt népszerűség tekintetében. A távhő azonban az egyik legköltségesebb a mai napig, hiszen sokszor a nem fizető szomszédaink átalánydíját is nekünk kell fizetnünk és a 30 Celsius fok feletti nyári kánikulában is rendszeresen jönnek a fűtésszámlák. Ennél pedig még a villanykályhák is gazdaságosabbak, még ha a hideg hónapokban bőségesen megnövelik az elektromos áram számlánkat is.

Így oldható meg, hogy télen se kelljen fizetni a fűtésért!

Most nem valami illegális módszerre gondolunk és a szomszédhoz sem kell átköltöznünk télre, csupán az önfenntartó ház alapjait szeretnénk bemutatni. Építkezés során ugyanis jobban megéri modern technológiákat alkalmazni és kihagyni a gázbevezetéssel járó plusz költségeket és a borsos havi számlákat. Ma már a napelemekkel és az fűtőpaneles, elektromos fűtéssel akár egész télen díjmentesen melegedhetünk otthon.

Még napelemes rendszer nélkül is óriási anyagi előny, ha a norvég fűtőpaneleket szereltetjük fel egy házfelújítás vagy lakásfelújítás során. Persze fontos az is, hogy a fűtendő ingatlan megfelelő hőszigeteléssel rendelkezzen, kiváló nyílászárókkal és modern szellőztető rendszerrel. Egy optimalizált otthon képes akár 0 Forintos rezsidíjból üzemelni télen és nyáron egyaránt. A rezsimentes meleg lakáshoz pedig érdemes olyan fűtőrendszert választani, mint az ADAX elektromos fűtőpanel.

Legyen a modern otthonunk fő-fűtéseleme a norvég fűtőpanel!

A futeskell.hu szakértői szerint, ha egy 20 négyzetméteres szobát nem lehet négyzetméterenként 100 Wattal befűteni a rossz hőszigetelés miatt, akkor ott először a szigetelést kell megoldanunk, ellenkező esetben pedig a norvég fűtőpanel nyújthat megoldást az optimalizált fogyasztású téli fűtésre. Az ADAX fűtőpaneleket azért is ajánlja a portál, mert akár a komplett fűtési rendszer egyetlen nap alatt kialakítható. A modern és megbízható fűtéshez stílusos, elegáns paneleket kapunk, amelyek nem foglalnak el nagy helyet és ízléses kiegészítői lesznek otthonunknak.

Az elektronikai műszerészek azonban nem csak a külsejét dicsérik, hanem a belső, műszaki tartalmukat is istenítik. Az ADAX, norvég fűtőpanelek nem csak szépek és biztonságosak, de szinte zajtalanul is üzemelnek. Titkuk a kerámia magos, speciális fűtőbetétben rejlik, amely csak akkor fűt, amikor szükség van rá. A tartósságukra pedig az 5 éves cseregarancia nyújt biztosítékot!

futeskell.hu

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A 35 legérdekesebb TikTok statisztika 2023-ban

2016-ban indult és azóta felforgatta a közösségi média világát. Világszerte 3 milliárd letöltés Magyarországon pedig már több, mint...

Harry herceg ultimátumot adott a királynak..

Harry herceg állítólag egy komoly kérdést tett fel apjának, III. Károly királynak Archie hercegről és Lilibet hercegnőről, hogy rávegye a...

Veszélyes az iPhone egyik újdonsága – már a rendőrök figyelmeztetnek

Az iOS új funkciója akkor is működik, ha a használója nem is tud róla. Veszélyes lehet az iPhone-ok egyik...

Az EB-selejtezők legnagyobb vesztesei – videó

ERLING HAALAND, AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG HIÁNYZÓ SZTÁRJA A norvég labdarúgó-válogatott az elmúlt 25 évben mindössze egy világversenyen, a 2000-es Eb-n...