20.8 C
Budapest
2022. május. 19. csütörtök

Furcsa mozgást érzett a terhes nő a hasában, majd a doktorok meglátták, hogy mi nyomja a babát!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015. áprilisában egy mentő vitte be az ukrán városban (Dnipro) lévő kórházba a fiatal terhes nőt, Elena Sedovát. Elenát meg kellett vizsgálni, mert megmagyarázhatatlan mozgások voltak a hasában, amely gondot és kényelmetlenséget okoz a számára. Az orvosok egy tipikus szülésre számítottak és fogalmuk sem volt róla, hogy ez lesz a karrierjük legszokatlanabb esete.

Amikor ránéztek Elenára, szóhoz sem jutottak: 25 hetes terhes, de valami nyomja ki a babát az anya méhében…

Hamar találtak magyarázatot: nem egy babát várt, hanem hármat! És a két felső nyomta az alatta lévőt ki a méhből. Elena már napok óta érezte, remélte, hogy a baba nem fog idő előtt megszületni.

Furcsa mozgást érzett a terhes nő a hasában, majd a doktorok meglátták, hogy mi nyomja a babát! 1

De nem sokkal ezután – csak a hetedik hónapban – a kis Likeriya megszületett. Nagyon gyenge volt, a súlya pedig mindössze 900 gramm volt, és azonnal inkubátorba helyezték. Most az orvosok várták a másik két testvért.

De meg kellett hozniuk egy nehéz döntést: általában a második baba (vagy a második és a harmadik, mint ebben az esetben) csak néhány óra elteltével érkezik az első után. Az orvosok vártak… és vártak … de nem érkezett a többi baba. A másik két lány észrevehetően kisebb volt, mint a nővérük és a túlélési esélyük sem volt nagy. Így az orvosok úgy döntöttek, hogy várnak, ahelyett, hogy előidéznék a másik két baba megszületését.

Furcsa mozgást érzett a terhes nő a hasában, majd a doktorok meglátták, hogy mi nyomja a babát! 2

Elenának eközben az ágyban kellett maradnia, és nem engedték, hogy még egyszer megnézze Likeriyát. Még a legkisebb mozgás is veszélyeztethette volna a másik két lányt. Egy egész nap eltelt. Majd egy hét. Két hét. Három… Az orvosok már kezdték kérdezgetni a kollégáikat szerte a világon, hogy találkoztak e már ilyen esettel.

Furcsa mozgást érzett a terhes nő a hasában, majd a doktorok meglátták, hogy mi nyomja a babát! 3

Pontosan 38 nappal az első lány megszületése után (aki még most is csak 1500 gramm súlyú volt), Elena gyengének érezte magát és ideges is volt. Az orvosi csapat úgy döntött, egy utolsó vizsgálat után, hogy megindítják a szülést. Minden jól ment, és a két baba egészségesen született meg. Végül Stefania és Zlata is csatlakozott a nővérükhöz, és az anyjuk végre mindhárom babáját a karjában tarthatta.

Furcsa mozgást érzett a terhes nő a hasában, majd a doktorok meglátták, hogy mi nyomja a babát! 4

Ma a hármas ikrek – akiket a születési történetük tette híressé – másfél évesek, mindannyian aranyosak, egészségesek és nagyon aktívak. Készen állnak, hogy felfedezzék a világot!

Forrás:buzzblog.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Németország Leopard tankokat ad ajándékba Csehországnak, hogy Csehország tudjon adni régi fegyvereket Ukrajnának.. – Szólj hozzá!

Csehország 15 Leopard 2A4 típusú harckocsit kap Németországtól, és tárgyalásokat kezdett további 50, a legkorszerűbb Leopard-változathoz tartozó 2A7+...

Mariupol végleg elesett, egy ország két évszázados politikának vet véget Putyin

Mariupol védői több hónapos küzdelem után feladták a harcot, így elesett az Azovi-tenger melletti város utolsó bástyája, az...

Időjárás: mutatjuk, mire számíthat ezen a májusi csütörtökön

Az észak felől hazánkba nyomuló hűvösebb légtömeg nyugalomba kerül fölöttünk, így a csütörtök hajnal még a tegnapinál is...

Észak-Korea a járvány szorításában – a büszke országvezetés nem kér külföldi segítséget, és saját szakembereit okolja a krízisért – hanganyagon a szakélrtővel készült interjú.....

A határok hermetikus lezártsága miatt elképzelhető, hogy valóban csak most érte el a koronavírus-járvány Észak-Koreát, ám az oltatlanság...