17 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Fülöp-szigetek: Több tucat ember meghalt és eltűnt a trópusi viharban – a hatóságok katasztrófaövezetté nyilvánították a területet és telepítik ki az embereket – képek

Dátum:

Megosztás:

A legfrissebb adatok szerint legalább huszonöt ember meghalt a trópusi vihart kísérő esőzések okozta árvizek és földcsuszamlások miatt a Fülöp-szigeteken

000

A Megi – helyi nevén Agaton – nevű trópusi vihar Virágvasárnap csapott le a Manilától 659 kilométerre délre fekvő Kelet-Samar tartománynál lévő Calicoan-szigetnél, majd az ország középső és déli része felé haladt tovább.

– közölte a meteorológiai szolgálat.

0

Hétfő estig tizenhét tartományban közel tizennyolcezren kényszerültek otthonunk elhagyására, amikor az ár elöntötte a házukat, földjeiket, eltorlaszolta az utakat és megszakadt az áramszolgáltatás – közölte az országos katasztrófa-elhárítási hivatal. A húsvéti ünnepek közeledtével szokásos utazási szezonban közel hatezren rekedtek a katasztrófa sújtotta térségek kikötőiben.

A Manilától 600 kilométerre délkeletre fekvő, Leyte tartománybeli Baybay városban, ahol házak tucatjai dőltek össze a földcsuszamlások miatt, húsz holttestet találtak, többet elsodort az árvíz – közölte Joemen Collado ezredes, a város rendőrfőnöke. A mentők folytatják a kutatást az iszapban és a romok között az eltűntek után. A rendőrfőnök szerint hat eltűntről tudnak, de ez a szám ennél magasabb lehet.

00

– közölte a katasztrófavédelem.

Az ország nyugati részén fekvő Cebu városban hétfőn zárva voltak az iskolák és a munkahelyek, Michael Rama, Cebu polgármestere válsághelyzetet hirdetett, amely lehetővé teszi a gyors segélyezést.

A meteorológusok szerint hogy a trópusi vihar kelet felé halad tovább, ahol valószínűleg összeolvad a Malakas nevű, súlyos trópusi viharral. A Malakas tájfun magja óránként 15 kilométeres sebességgel halad, széllökései elérik az óránkénti 100-125 kilométeres sebességet is.

0000

A Fülöp-szigeteken évente átlagosan húsz trópusi vihar halad át, többségük a júniusban kezdődő esős évszakban. A szigeteken pusztító legsúlyosabb vihar, a Haiyan szupertájfun volt, amely 2013 novemberében 6300 ember halálát okozta és négymillió ember kényszerül elhagyni az otthonát.

A délkelet-ázsiai ország a csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, ahol gyakoriak a vulkánkitörések és a földrengések. 

Képek: index, pannonrtv, idokep, travelo

borsonline

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...

71 évesen fürdőruhában pózol Cicciolina – Fotó

Staller Ilona előszeretettel oszt meg pikáns fotókat közösségi oldalán. Nem csoda, hiszen Cicciolina a hetvenen túl is bombasztikus...