-6.7 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Fuldokló gólyát mentett meg egy kondorosi horgász

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A kondorosi varrodai tavon került életveszélyes állapotba augusztus elsején délután egy gólya.

Az egyik horgász arra lett figyelmes, hogy egy csapat gólya közül az egyik példány egyszerűen képtelen a saját erejéből kijönni a vízből. Mivel a férfi tudta, hogy a tó kialakítása nem teszi lehetővé a gázlómadarak kijutását, ezért végig figyelemmel kísérte a gólyát, s amikor az közelebb úszott hozzá, ruhástól ugrott a vízbe, hogy segítsen rajta.

A madár, akit „Kis Kelep” névre kereszteltek, a veszélyes kaland során hagyta magát átkarolni, majd a partra vinni. Ezután a megmentője, Sejban Péter egy darabig nézte a napon való szárítkozását, nem sokkal később azonban elhagyta a helyszínt – írja a Beol portálja.

Csakhogy a gólya még nem volt túl a veszélyen, ugyanis egy másik járókelő, Tyichi Tibor arra lett figyelmes, hogy a madár egyszerűen nem bír a lábára állni. Ekkor elvitte az állatot a Kondorosi Állatvédő Egyesülethez, ahol megvizsgálták: kiderült, hogy Kis Kelep súlyosan kiszáradt, valamint meg is sérült.

A madarat az esti órákban az egyesülettől átszállították a Szentesi Madármentő Állomásra, ahol aztán kezelésbe vették, hogy minél hamarabb megerősödjön. 

,Forrás: Blikk.hu

Fotó illusztráció

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright; Igaz történet alapján – A beszállító – videó

Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel. Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle...

Előkerült a nő, aki elvette Harry herceg szüzességét egy kocsma mögött – fotók

2001-ben történt az eset, hamar végeztek. Nemrég meg Harry herceg könyve, amely több érdekes, eddig nem hallott történetet tartalmaz,...

Ukrajna legitim katonai célpontnak tekinti Moszkvát..

Ha a háború úgy alakul Kijev egy percig sem fog hezitálni, hogy tűz alá vegye az orosz fővárost. Legitim...