Kezdőlap Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Frontális ütközés nagy sebességnél a pályán – videón a drámai eset

Frontális ütközés nagy sebességnél a pályán – videón a drámai eset

A baleset az M85-ös autóúton történt, Nagylózs térségében. A Magyar Közút két tipikus hibát lát az elmúlt időszak esetei alapján.

A forgalommal szemben hajtott fel az M85-ös autóútra egy 80 éves soproni férfi csütörtök délután Nagycenknél, és nem sokkal később Nagylózs térségében nekiütközött egy szabályosan, a belső forgalmi sávban érkező autónak, amitől az a külső sávban haladó teherautónak csapódott. Mindkét személygépkocsi a szalagkorlátnak ütközve állt meg – derült ki a Magyar Közút videójából és közleményéből.

Mindenki ezt olvassa most!

A balesetben három ember megsérült, őket a mentők kórházba vitték. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Még több bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó? Kattints ide, és nézd meg rendőreink, ügyészeink, bíróink, katonáink, mentőseink, tűzoltóink, katasztrófavédelmiseink napi áldozatos munkájáról szóló cikkeinket!

A Magyar Közút figyelmeztet: hasonló esetek más gyorsforgalmi utakon is előfordultak már, annak ellenére, hogy az elmúlt években kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy minden fel- és lehajtó ágnál megerősített táblarendszer hívja fel a közlekedők figyelmét a megfelelő irányra.

Ugyanakkor az elmúlt időszakban két tipikus esetet tapasztaltak:

azokban a térségekben, ahol korábban nem volt gyorsforgalmi út, ott több ilyen helyzet fordul elő,

sokan nem friss GPS-navigációs rendszerrel közlekednek és így annak a már nem aktuális információira hallgatva hajtanak fel rossz irányba, és amit a legnehezebb kivédeni, vannak, akik, ha eltévesztenek egy kijáratot, egész egyszerűen megfordulnak vagy visszatolatnak.

Mit ne tegyünk és mit mindenképp

A közlekedési társaság a rendőrséggel és minden társszervezettel együtt arra kéri az autósokat, hogy ha véletlenül rossz irányba hajtanának fel egy gyorsforgalmi útra, ne tolassanak vissza, ne forduljanak meg, hanem kapcsolják be a vészvillogót, lehetőség szerint húzódjanak le a leállósáv szélére vagy a forgalmi sávon kívülre, álljanak meg, vegyék fel a láthatósági mellényt, szálljanak ki az autóból és a korlát mögött várakozva hívják fel a 112-es segélyhívó számot!

Nyitókép: Instagram/Magyar Közút
infostart
Exit mobile version