Home Főhírek Belföldi hírek Friss! Országos riasztást adott ki az áramszolgáltató! Minden ügyfelet érint!

Friss! Országos riasztást adott ki az áramszolgáltató! Minden ügyfelet érint!

0

Telefonhívások miatt adott ki figyelmeztetést az E.ON Hungária Zrt. A dunántúli és a tiszántúli ügyfelek is érintettek.

Nagyon sok ügyfél panaszkodott arra az E.ON ügyfélszolgálatánál az elmúlt napokban, a tiszántúli és dunántúli régióból is, hogy telefonon, fenyegetőző hangnemben záró-pecsét hiányra vagy szabálytalan vételezésre hivatkozva kötbér érvényesítést és kikapcsolást helyeztek kilátásba , az EON képviseletében eljáróként feltüntető, ismeretlen személyek.

A megkeresések a következő telefonszámokról érkeztek:

• +36/60-221-626,• +36/60-221-627,• +36/60-221-628,• +36/60-221-614,• +36/60-171-120,• +36/50-322-216 és a• +36/50-292-216 telefonszámokról érkeztek.

Azonnali vizsgálatot indított az EON vállalatcsoport, azonnal leellenőrizték és meg is állapították, hogy nem volt szabálytalan vételezés vagy folyamatban lévő vizsgálat az adott felhasználóknál, és mindent rendben találtak a megjelölt felhasználási helyeken.

Nyilatkozatukban közlik, nem az E.ON részéről történnek a +36/60-as és +36/50-es kezdetű hívószámokról érkező telefonos megkeresések. A napokban már tudósított arról a hvg. hu, hogy több fórumon és oldalon is már foglalkoztak egy rejtélyes, 50-es körzetszámú telefonhívással. Egy humorosnak szánt applikációról van szót, de nagyon idegesítő ez a szolgáltatás, amelynek a hátterében a JokesPhone.A JokesPhone – nevű Tréfás telefonhívások nevű alkalmazás első alkalommal ingyenes, de ha többször igénybe veszi valaki a szolgáltatást, akkor már fizetnie kell : az applikáció segítségével bárki megviccelheti az ismerőseit vagy éppenséggel véletlenszerűen kiválasztott ismeretleneket is, csak a telefonszámukat kell ehhez ismerni. Megadja az app használója , hogy milyen “tréfát” szeretne elsütni, az alkalmazás pedig intézi.

Rögzíti a hívásokat az alkalmazás így természetesen a hívott fél reakcióját is , majd azt egy könnyen felhasználható formában továbbküldi a “tréfás” hívás megrendelőjének, aki nem csak jól mulathat, hanem meg is oszthatja azt. Azzal azéért érdemes tisztában lenni a megrendelői oldalról, , hogy törvénytelen már a hangfelvételek beleegyezés nélküli rögzítése is.

Ha valakit a fenti a fenti számokról hívnak, akkor a legegyszerűbb megoldás, hogy nem veszi fel, azután pedig a hívás vége vagy kinyomása után: a hívószámot azonnal letiltja, blokkolja a a híváslista opcióinál.

Forrás: tudasfaja.com

Exit mobile version
Megszakítás