11.1 C
Budapest
2024. március. 1. péntek

Friss hírek: Megrázó fordulat: ismerhette áldozatát a könyörtelen óbudai gyilkos

Dátum:

Megosztás:

Budapest — Könyörtelen gyilkos csapott le szerda hajnalban Békásmegyer-Ófaluban. A munkába induló A. Hajnal (†56) épp csak kilépett családi házuk ajtaján, amikor a nyílt utcán egy férfi tüzet nyitott rá a sportpisztolyával.

Az óvónőként dolgozó asszony nem élte túl a támadást. Gyilkosa elmenekült, áminformációnk szerint egy kamera minden mozdulatát rögzítette. Talán épp ezért a rendőrök a tetthelyhez közel hamar elkapták.

Mivel pontosan tudta, mikor lép ki az áldozata a házból, nem kizárt, hogy egy, a nőhöz közel álló ember lehetett a hidegvérű gyilkos.

– Hajni és a férje Erdélyből jöttem Magyarországra, az utcába pár éve költöztek. Hajnin és a férjén kívül velük élt a fiuk és annak a barátnője is. Eddig nyugodt környék volt a miénk, semmitől nem kellett félnünk. Elképesztő, hogy most rendőrautók és helyszínelők lepték el a helyet – mondta a Blikknek a helyszínhezközel lakó József.

A Hajnalka életét kioltó négy lövést szinte mindenki hallotta a környéken, volt, aki ki is rohant megnézni, hogy mi történt.

A nővel a háza előtt végzett a gyilkosa. Egy sportpisztollyal lőtte le / Fotó: Varga Imre

– Még most is a fülemben hallom a szörnyű dörrenéseket, ijesztő volt erre ébredni. Az első lövés után egy női sikolyt hallottam, majd még három lövés következett. Az egyik szomszéd ki is szaladt a háza elé, de csak egy, a sötétben elsuhanó árnyat látott. Hamar itt volt a mentő is, de nem tudták Hajni életét megmenteni. A házban alvó férjét, Istvánt és a fiát a rendőrök ébresztették a pokoli hírrel.Összeomlottak. El sem tudom képzelni, mit élhetnek most át. Az utcában több emberrel is beszéltem, megegyeztünk, hogy amiben tudunk, segítünk neki – sóhajtott nagyot egy utcabéli.

A Virág utcától nem messze élő Rózsika nagyon jól ismerte Hajnalt és férjét. Az idős hölgy teljes bizonyossággal állítja, hogy a nőnek nem volt egyetlen haragosa vagy ellenlábasa sem.

Rózsika néni szerint látta a tettest a kamera / Fotó: Varga Imre

– A férj aranyos volt, bármit kértem tőle, mindig azt mondta: megkérdezi a feleségét, aztán dönt, hogy elvállalja-e a munkát. Soha nem említették, hogy bárkivel haragban lennének. Úgy tudom, a tettes elfogásában sokat segített, hogy az egyik házon több kamera is van, amelyek minden rögzítettek – árulta el Rózsika néni.

Kitervelhette tettét

Bárki is volt a nő gyilkosa, tettét minden bizonnyal előre kitervelte, ami az emberölés minősített esete. Ezért alapesetben tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, de akár életfogytig tartó büntetést is kaphat az elkövető. Tovább súlyosbíthatja a büntetést, ha azt különös kegyetlenséggel, esetleg aljas indokból követték el, vagy ha a ravaszt meghúzó gyilkos többszörös visszaeső.

Forrás: Blikk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Csak harmincezer távfűtéses lakás lehet most túlfűtött a fővárosban, de ott is van megoldás – hanganyag

A fővárosi távfűtés rugalmas, a megfelelő beállításokkal a külső hőmérséklethez igazítva biztosítja a megfelelő hőmérsékletet – mondta a...

Kikerült Alekszej Navalnij arcképe a Szabadság téri szovjet emlékműre – videók

A posztert kirakó aktivisták között sok a párhuzam az orosz és a magyar politikai helyzet között. Videó Egy Alekszej Navalnijra...

Ma este Silvester Stallone nagysikerű sorozata: Tusla királya (1-5. részek) – videók

Teljes film magyarul: Tusla királya 1 Tusla királya 2 Tusla királya 3 Tusla királya 4 Tusla királya 5 Kellemes szórakozást a filmekhez! Holnap a 6-9....

Omara Portuondo, a kubai zenei legendák egyike, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét – videó

Omara Portuondo, a kubai zenei ikon, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét. Bár pontos okokat nem...