1.1 C
Budapest
2023. december. 4. hétfő

Friss hírek innen: Reuters

Dátum:

Megosztás:

Nigéria új megválasztott elnöke, Bola Tinubu megvédte az általa megnyert országos választások feddhetetlenségét, és felszólította a polgárokat, hogy egyesüljenek körülötte, miután az ellenzéki pártok hibásnak ítélt eredményekről folytatott keserű vita után.

Íme, hogyan vált Lagos „keresztapjából” megválasztott elnökké.

A múlt havi pusztító földrengés törökországi halálos áldozatainak száma 45 089-re emelkedett – közölte a Katasztrófa- és Vészhelyzet-kezelési Hatóság, így a teljes áldozatok száma Szíriát is beleértve körülbelül 51 000-re emelkedett.

Megnéztük, hogyan rázta meg Törökországot több ezer utórengés.

A legfrissebb hírek itt!

Az orosz erők könyörtelen támadásokat hajtottak végre a kelet-ukrajnai Bahmut város ellen a háborúban való áttörés érdekében, bár az egyik amerikai tisztviselő kevés rövid távú területi előnyt jósolt Oroszország számára.

A város átvétele megnyitná az utat a Donyeck tartomány utolsó megmaradt városi központjainak elfoglalásához.

A háborúnak nagy szerepe lesz a G20-ak külügyminiszteri találkozóján, de a házigazda India bízik abban, hogy a konfliktus okozta gazdasági kihívások egyenlő figyelmet kapnak.

Az eseményre napokkal azután kerül sor, hogy a tömb pénzügyi vezetői találkozót tartottak, ahol Oroszország elítéléséről vitatkoztak, nem sikerült konszenzusra jutni a közös nyilatkozatban, és inkább egy összefoglaló dokumentum mellett állapodtak meg.

A rendőrség hat gyanúsítottat tartóztatott le a hét elején a megszállt Ciszjordániában történt telepesek tombolása miatt, amelyet egy izraeli tábornok „pogromnak” minősített, és amely egy halálos palesztin fegyveres támadást követett.

A Reuters World News podcast ma a megszállt ciszjordániai erőszakspirált és a további eszkaláció veszélyét vizsgálja.

***

Nigeria’s new president-elect, Bola Tinubu, defended the integrity of the national election that he won, and called on citizens to unite around him after a bitter dispute over results opposition parties have said are flawed. Here’s how he went from the „godfather” of Lagos to president-elect.

The death toll in Turkey from last month’s devastating earthquake has risen to 45,089, the Disaster and Emergency Management Authority said, bringing the total toll including Syria to about 51,000. We took a look at how Turkey has been rattled by thousands of aftershocks.

Russian forces carried out relentless attacks on the eastern Ukrainian city of Bakhmut in their quest for a breakthrough in the war, although one U.S. official predicted few short-term territorial gains for Russia. A takeover of the city would open the way to seizing the last remaining urban centers in the Donetsk province. Follow the latest on the conflict.
The war will play a big role at the G20 foreign ministers meeting, but host India is confident that economic challenges created by the conflict will get equal attention. The event is held days after a meeting of finance chiefs of the bloc, where they wrangled over condemning Russia, failed to reach a consensus on a joint statement and settled instead for a summary document.

A legfrissebb hírek itt!

Police have arrested six suspects over a settler rampage in the occupied West Bank earlier this week that an Israeli general described as a „pogrom” and which followed a deadly Palestinian gun attack. Today the Reuters World News podcast looks at the spiral of violence in the occupied West Bank and the risk of further escalation.

***

A konzervatív amerikai legfelsőbb bíróság bírái által kinyilvánított szkepticizmus Joe Biden elnök 430 milliárd dolláros diákadósság elengedésére irányuló lépésével szemben nem csak a terv sorsát vetette kétségbe, hanem azt is jelezte, hogy a végrehajtó hatalom felhasználásával a hátralévő hivatali ideje alatt meg kell tenni a dolgokat.

A záróérvek megkezdődnek Richard „Alex” Murdaugh, a már elbocsátott dél-karolinai ügyvéd perében, akit feleségének és fiának leölésével vádolnak egy bonyolult és borzasztó ügyben, amely nemzetközi figyelmet kapott.

A Biden-adminisztráció várhatóan jóváhagyásra javasol egy olyan szabályt, amely lehetővé tenné a magasabb etanoltartalmú benzin értékesítését az Egyesült Államok egyes közép-nyugati államaiban, ezen államok kormányzóinak kérése alapján – közölte négy, az ügyet jól ismerő forrás.

A legfrissebb hírek itt!

A képviselőház külügyi bizottságának vezető demokrata tagja kijelentette, hogy ellenzi azt a republikánus törvényjavaslatot, amely felhatalmazza Bident a kínai tulajdonú TikTok közösségi média alkalmazás és más alkalmazások betiltására.

A bizottság a mai napig halasztotta az intézkedésről szóló szavazást. Ghislaine Maxwell arra kérte az Egyesült Államok fellebbviteli bíróságát, hogy szüntesse meg elítélését, amiért segített a pénzembernek, Jeffrey Epsteinnek tinédzser lányok szexuális zaklatásában, mondván, mentesül a vád alól, és számos olyan hibára hivatkozott, amelyek állítólag beszennyezték a tárgyalását.

Los Angeles megye közel 29 millió dollárt fizet a néhai kosárlabdasztár, Kobe Bryant feleségének, hogy rendezze azt a pert, amely szerint a seriff tisztek és tűzoltók hátborzongató fotókat osztottak meg a helikopter-balesetről, amelyben Bryant és 13 éves lánya életét vesztette.

***

  • The skepticism expressed by conservative U.S. Supreme Court justices toward President Joe Biden’s move to forgive $430 billion in student debt not only cast doubt on the plan’s fate but also signaled trouble ahead for the use of executive power to get things done in his remaining time in office.
  • Closing arguments are set to start in the trial of Richard „Alex” Murdaugh, the now-disbarred South Carolina lawyer charged with gunning down his wife and son in a complex and grisly case that has garnered international attention.
  • The Biden administration is expected to recommend for approval a rule that would allow expanded sales of gasoline with a higher ethanol blend in certain U.S. Midwest states, based on a request from governors in those states, four sources familiar with the matter said.

A legfrissebb hírek itt!

  • The top Democrat on the House Foreign Affairs Committee said he opposed a Republican bill that would give Biden the power to ban Chinese-owned social media app TikTok and other apps. The committee delayed a vote on the measure until today.
  • Ghislaine Maxwell asked a U.S. appeals court to throw out her conviction for helping the financier Jeffrey Epstein sexually abuse teenage girls, saying she was immune from prosecution and citing a slew of errors that allegedly tainted her trial.
  • Los Angeles County will pay the wife of late basketball star Kobe Bryant nearly $29 million to settle a lawsuit over allegations that sheriff officers and firefighters shared gruesome photos of the helicopter crash that killed Bryant and his 13-year-old daughter.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ítéletidő tombol Németországban – a kifutópályához fagytak a repülőgépek Münchenben

A bajor főváros repterét órákra le kellett zárni a havazás és a fagy miatt. Az X-en megjelent videó kísérő...

Döbbenetes videó arról, hogy mit okozhat az autó tetején szállított fenyőfa

Hogyan szállítsuk a fenyőt, ha autóval mentünk vásárolni és meglehetősen nagy fát választottunk? Videón magyarázzák el. A karácsonyi fenyő...

Életveszély: a világ legpofátlanabb bliccelőjét fotózták le az 1-es villamos hátulján – videó

Nem mindennapi megoldással utazott valaki a budapesti 1-es villamoson. Egy potyautas a jármű hátuljára kapaszkodott fel, és élvezte...

Mi történt? A közönségkedvenc nem tér vissza a Dancing with the Stars leginkább várt produkciójába

Az egyik produkció nem lesz teljes a Dancing with the Stars szombati döntőjében. A korábbi közönségkedvenc nem vesz...