Kezdőlap Főhírek Időjárás Friss hír: Ma ezekben a megyékben szakadhat le az ég

Friss hír: Ma ezekben a megyékben szakadhat le az ég

Figyelmeztető előrejelzés. Kép: OMSZ

Késő délelőttől szórványosan számíthatunk zivatarokra. A zivatarokat néhol felhőszakadás, átmenetileg viharos szél és kisebb szemű jégeső kísérheti – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztető előrejelzés. Kép: OMSZ

A sok napsütés mellett főként a déli óráktól lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, amelyből szórványosan – leginkább a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén – alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadással kísérve. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél, de zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet vagy viharossá fokozódhat a szél. A csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Reggel és délelőtt a Dunántúlon néhol, késő délelőttől viszont már máshol is, szórványosan számíthatunk zivatarokra, amelyek kialakulására nagyobb esély ekkor is a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén van. A zivatarokat néhol felhőszakadás, átmenetileg viharos szél és kisebb szemű jégeső kísérheti.

Estére a gomolyfelhők többnyire feloszlanak, de néhol éjszaka is képződhetnek újabbak, amelyből néhány helyen zápor, zivatar továbbra is kialakulhat. Az éjszaka második felében északkeleten van nagyobb esély zivatarok képződésére. A szél csak zivatar környezetében erősödhet meg. A hőmérséklet késő este 17 és 23, hajnalban 13 és 20 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Exit mobile version