13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

Friderikusz Sándor: Egyedül Gyurcsány Ferenc képes távlatosan gondolkodni! .. Ő egy profi politikus.. – videó – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

„Aki Gyurcsánnyal magyarázza az ellenzék kudarcát, az tizenhat éve Orbán foglya”

– véli Friderikusz Sándor

Az egykori tévés szerint Gyurcsány az ellenzék egyetlen olyan képviselője, aki képes távlatosan gondolkodni, és aki profi politikus.

A csúfos választási kudarc után megindult a blame game a baloldalon: megmondóemberek és politikusok keresik a felelősöket a bukásért. Két csoport különíthető el: a DK-sok főleg Márki-Zay kampányában látják a vereség okát, mások pedig azzal érvelnek, hogy Gyurcsánnyal a közös listán nem lehet választást nyerni.

Erről Te sem maradhatsz le!

Ez utóbbival feltehetően nem ért egyet az egykori tévés, Friderikusz Sándor, aki a minap Böcskei Balázzsal készített podcastot az április 3-i választásról.

A beszélgetés egy pontján Friderikusz magához ragadta a szót, és kifejtette véleményét a „Gyurcsány-problémáról”.

Szerintem ez a Gyurcsány-ellenes elv önmagában egy 16 éves probléma, és aki ezt szajkózza az maga is Orbán foglya. Annak a 16 éves agymosásnak a foglya, amit Orbán és gépezet működtet Gyurcsány Ferenc ellen. És ennek semmi köze nincsen Gyurcsány teljesítményéhez, sem személyes adottságaihoz, sem a kormányzásához, kizárólag a lejáratáshoz van köze. A rendszerváltás utáni magyar történelemnek nincs még egy olyan alakja, akit nem mérlegelnek, csak elítélnek, nem veszik figyelembe kormányzásának eredményeit, csak köpködve veszik szájára nevét, és ezt igen gyakran teszik szavazók és újságírók egyaránt. Miközben szerintem a mai ellenzéknek az egyetlen olyan képviselője, aki képes távlatosan gondolkodni, aki profi politikus, és a következőt én fényévekre látom. Szerintem aki Gyurcsánnyal magyarázza az ellenzék kudarcát, az tizenhat éve Orbán foglya” – fakadt ki Friderikusz.

Erre a DK-közeli Böcskei Balázs – akinek cége, a Respublica Kft. bedolgozott a DK európai parlamenti csapatának, emellett pedig a DK-s Gy. Németh Erzsébet hivatalának is dolgozik, mint fővárosi tanácsadó, bár a DK-s tanácsadó titulust visszautasította még tavaly – úgy reagált, hogy

Gyurcsány 1 százalékos pártból 17 százalékos alakulatot csinált, miközben a vetélytársai lesüllyedtek.

„A politikában tehát a teljesítmény az támogatottság-alapú, és egyértelműen vizsgálható. Az ellenzéki oldalon ez nem Gyurcsány hibája, felelőssége. Ahhoz, hogy valaki politikussá legyen az ellenzéki oldalon, ahhoz le kell győznie Gyurcsány Ferencet. Hogy ezt meg tudja tenni, ahhoz akkora támogatottsága kell legye, mint a DK-nak. Amíg ez a munka nincs elvégezve, viszonylag nehéz felfelé kérdezősködni” – mondta az elemző.

Erről Te sem maradhatsz le!

Az idézett jelenet alább látható, a videó 11-14. perce között.

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...