11.9 C
Budapest
2022. szeptember. 29. csütörtök

Forróra sikeredett a Google meleg fordítása

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Forrás: hirado.hu; Írta: BZI | 2015. 01. 30. 06:02:00

A keresőóriás tiltakozáshullám hatására hivatalosan is elnézést kért a fordítószoftvere által kínált botrányos megoldásokért.
Mint kiderült, a szoftver az angol gay szót oroszra a négybetűs „****” szóra, „tündérre”, „királynőre”, „szodomitára” és efféle, nem éppen politikailag korrekt kifejezésekre fordítja. A melegeket hasonlóan sértő kifejezések jelennek meg, ha angolról franciára, spanyolra vagy portugálra ültetik át a vonatkozó szót.

Még tavaly egy leszbikus pár döbbent rá, hogy a Google Térképen az utcájuk úgy szerepel, hogy „itt ****-k élnek” – írja a Forbes.

Már csak azért is furcsa ez a keresőóriástól, mert amúgy élenjár az LMBT-jogok érvényesítésében. A Google Áruházból például kigyomlálták a homofób játékokat.

A félresikerült fordítások ellen az LMBT kampánycsoportja indított tiltakozó akciót, s gyűjtött össze 52 ezer aláírást a Xinhuanet szerint.

A panasz nyomán a Google megkezdte szoftverének javítását és elnézést kért. A szerencsétlen megoldások vélhetően azért kerülhettek be a fordítóba, mert az internetes óriás programja nem nyelvtani, hanem statisztikai elemzést alkalmaz. Vagyis az öntanuló program feldolgozza és beépíti a felhasználók fordításait, fordítási javaslatait.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor munkája nem volt hiábavaló! .. Jelzésértékű, hogy az EP-ben az európai reneszánszban reménykedő pártok határozottan kiálltak Magyarország mellett!

A támadásokról eleget hallottunk, eleget élvezkedett ezen a baloldali sajtó, arról azonban keveset beszélünk, hogy a vörös többségű...

2023. április 30-ig magánszemélyeket nem tehetnek ki önkormányzati bérlakásból!

Az MTI szerint Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát egyhangúan támogatta a testület.. A döntés értelmében a Fővárosi Önkormányzat vállalta a...

Hamar itt a hideg, és aki egész évben nem készült fel, az könnyen megfázik, de van megoldás!

Kurkuma, gyömbér, sárgarépa, ebből készíts ívólevet! A gyömbér miatt egy kicsit erős lesz, de meg kell inni, és akkor...

„Sándor, Sándor, tűnj a p…mból” – skandálták az abortusztörvény ellen tüntetők a Belügyminisztérium előtt – Így zajlott a demonstráció

Szeptember 13-án jelent meg a Pintér Sándor, belügyminiszter nevéhez köthető rendelet, amely az abortusztörvény egyik mellékletén változtatott: eszerint...