4.5 C
Budapest
2022. november. 27. vasárnap

“Förmedvényt” kapott Siófok polgármestere a tankerülettől

Dátum:

Megosztás:

Kiakadt a tankerület levelét olvasva Siófok polgármestere. Ebben ugyanis arról tájékoztatják mindenféle egyeztetés nélkül, hogy a köznevelési intézmények konyhái ezentúl tőlük nem kapnak meleg vizet.

Levelet hozott a Posta – így kezdi Facebook-posztját Lengyel Róbert. Siófok polgármesterét ebben arról értesítik, hogy december 1-től nem lesz melegvíz a köznevelési intézmények konyháiban, pontosabban erről ezentúl a városnak kell gondoskodni.

A levél

Tisztelt Polgármester Úr! Ezúton kívánjuk tájékoztatni, hogy a jelen gazdasági helyzetre való tekintettel 2022. december 1. napjától nem tudjuk biztosítani melegvíz ellátását a siófoki köznevelési intézményekben a konyhák részére. Továbbiakban az önkormányzat feladata a melegvíz ellátás biztosítása. Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét!

A legfrissebb hírek itt!

Siófok vezetője hosszasan ír arról, hogy kinek a dolga lenne a melegvizet biztosítani, hiszen az iskolákat az állam magához vette, de a konyhák más státusban vannak.

Mindenesetre “tekintetes tankerületi vezetőknek” titulálja a levelet küldőket.

Nehezményezi, hogy vele erről nem egyezettek. Úgy fogalmaz: “Nem mellesleg, amennyiben vették volna a fáradtságot, vagy legalább egy minimális együttműködési hajlandóságot mutatnak és még mielőtt egy ilyen förmedvényt ideküldenek, mondjuk bekopognak, leülnek és egyeztetnek velünk, elmondják, hogy konkrétan mi is a problémájuk, mi a cél, az igény, talán már előrébb lennénk…”

Siófokon az iskolaépületek melegvíz ellátása egy-egy rendszerről működik. Ha pl. a sulikban a melegvizet spórolási céllal elzárják a gyerekek, pedagógusok elől, akkor – az egy rendszer okán – a konyhában sem lenne mosogató víz – állapítja meg Lengyel Róbert.

A posztja végén arról ír, hogy egyelőre nem válaszol, hanem átnézik mit tehetnek annak érdekében, hogy kapjanak enni a siófoki diákok.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
infostart

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Megérkezett a legmeghatóbb karácsonyi reklám: sírni fogsz – videó

Minden évre jut legalább egy emlékezetes reklám. A norvég posta karácsonyi reklámja már tavaly is megragadta az emberek figyelmét, amikor az...

Elhunyt a Flashdance dalszerzője, mindössze 63 éves volt

63 éves korában meghalt Irene Cara, a Flashdance című film Oscar-díjas énekes-dalszerzője - számolt be róla a BBC...

Karácsonykor hiánycikk lehet a kacsa és a liba a hazai boltokban

Madárinfluenza, elszálló költségek, energiaválság, bizonytalanság - ezekkel a problémákkal kell szembenézniük a termelőknek a baromfiágazatban. Rendkívül nehéz helyzetben vannak...

Egy férfi, egy nő és egy újszülött is meghalt a 4-es úton – videó

Egy férfi, egy nő és újszülött gyermeke életéért küzdöttek a mentők az Ebes és Debrecen közötti balesetnél, de...