28.3 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Fordulóponthoz érkezhet Gyárfás Tamás pere

Dátum:

Megosztás:

A bíróság tanúként hallgatja meg azt a Tasnádi Pétert, akit állítása szerint Gyárfás Tamás megbízott a Fenyő János elleni gyilkosság végrehajtásával.

Ezt az elemet a vádirat is tartalmazza, de a Nap Tv egykori tulajdonosa határozottan tagadja, hogy bármivel is megbízta volna az egykori „vállalkozót”.

Döntő fontosságú tanúmeghallgatással folytatódik májusban a felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés vádjával Gyárfás Tamás ellen indult büntetőper.

Információink szerint a Fővárosi Törvényszék május 31-én hallgatja meg azt a Tasnádi Pétert, akit az ügyészség szerint

először bízott meg a volt médiavállalkozó azzal, hogy tegye el láb alól riválisát, Fenyő Jánost.

A vádirat konkrétan úgy fogalmaz, hogy „Gyárfás 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt az ölési cselekménnyel, aki azt 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt a terhelt megbízta Portik Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost.”

Tasnádi vallomása azért is bír különös jelentőséggel, mert az egykori „keresztapa” már a merénylet kapcsán korábban lezajlott büntetőperben (amelyben a gyilkosságot elkövető szlovák bérgyilkos Jozef Rohácot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték) is alátámasztotta ezt a történetet.

A PestiSracok.hu akkori tudósítása szerint a tanúként meghallgatott Tasnádi azt mondta a bíróság előtt, hogy

Gyárfás egy budai hotelben lezajlott négyszemközti beszélgetésen bízta meg Fenyő likvidálásával.

Az egykori maffiózó 10-20 millió forint körüli „megbízási díjra” emlékezett, amit két részletben kapott volna meg. Azonban már akkor határozottan tagadta, hogy eleget téve a megrendelésnek, ő hajtotta volna végre a merényletet. Csak a pénz érdekelte, amelynek a felét zsebre is tette. A merénylet idején ráadásul állítása szerint az USA-ban tartózkodott.

Tasnádi azóta is tartja magát ehhez a sztorihoz, amelyet több lapban és tv-s nyilatkozatában is megismételt.

Gyárfás Tamás ugyanakkor az elejétől kezdve visszautasította ezt az állítást, a bíróság előtt elmondott vallomásában is kijelentette:

sem Portik Tamást, sem Tasnádi Pétert, sem senki mást nem bízott meg gyilkossággal.

Tasnádi vallomástétele kapcsán fontos megjegyezni, hogy a Btk. szerint a tanút (a vádlottal ellentétben) igazmondási kötelezettség terheli, a hamis tanúzást pedig a törvény bünteti.

A 2019 novemberében indult büntetőperben már sok szakértőt és tanút is meghallatott a bíróság, egyebek mellett Kuncze Gábor volt SZDSZ-es belügyminisztert és Friderikusz Sándor producert, televíziós műsorvezetőt, de továbbra is megjósolhatatlan, mikor születhet elsőfokú ítélet az ügyben.

Tasnádi ellen egyébként május elején emeltek ismét vádat, csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt.

Ahogy korábbi portrénkból is kiderül, a választás előtt nyíltan a baloldal mögé beálló egykori „vállalkozó” már többször volt büntetve, eddig összesen csaknem tizenhat évet töltött rácsok mögött emberölés előkészülete, önbíráskodás, súlyos testi sértés és adócsalás miatt.

Nyitókép: Tasnádi egy korábbi büntetőperén a Fővárosi Ítélőtáblán (Fotó: MTI/Mohai Balázs) 

mandiner

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egymilliárd euróval támogatja Ukrajnát Németország

Az ukrán pénzügyminisztérium közlése szerint Németország megállapodást írt alá arról, hogy egymilliárd eurós támogatásban részesíti Ukrajna állami költségvetését...

Szörnyű baleset: kéthetes baba zuhant le az áruház mozgólépcsőjén

Nem tudni, hogy a kisbaba túlélte-e. A szemtanúk szerint mindössze kéthetes lehetett az a csecsemő, aki egy londoni áruház...

Heves jégcsapás érte az Alföldet – videókon a vihar – videók

Amíg az ország nagy részében izzasztó napsütés van az Alföldön most szó szerint "az ég a földet éri". Jégesőt...

Boris Johnson lemondana, ha magára kellene hagynia Ukrajnát

Boris Johnson brit miniszterelnök lemondana, ha a gazdasági nehézségek mellett túl költséges lenne az ukrán emberek támogatása, írja...