7 C
Budapest
2023. február. 2. csütörtök

Fordulat a Fenyő-gyilkosság ügyében, előkerült egy levél

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A levél szerint Jurányi és ukrán társai 1998-ban meg akarták zsarolni Gy.-t, mivel az hírlett, hogy ő ölette meg Fenyőt.

Árnyalhatja a képet a Fenyő-gyilkosság részleteivel kapcsolatban az egykori maffiózó, Jurányi Zsolt.Az épp börtönben ülő férfi ezt mondja abban a levélben, amely ügyvédjén, dr. Siklér Ernőn keresztül került a Blikk birtokába. A gengszterből lett író, akiről tudni lehet, hogy baráti viszonyt ápolt a 90-es évek alvilági figuráival, a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban azt állítja: Gy. Tamás aligha lehetett felbujtó a gyilkossági ügyben, a megrendelőt egészen máshol kell keresni.

A levél szerint Jurányi és ukrán társai 1998-ban meg akarták zsarolni Gy.-t, mivel az hírlett az éjszakai életben, hogy ő ölette meg Fenyőt, amiért az betett neki a Nap Tv-vel kapcsolatban. A zsarolás után azonban a banda egy telefonhívást kapott az akkor már nem Magyarországon tartózkodó olajos keresztapától, hogy hagyják békén Gy,-t. Ám a telefonhívás nem érte el a célját: az ukránok nem ijedtek meg.

“Pár nappal később az akkori orosz–ukrán maffia második embere behívatta a spanomat, aki mellesleg a sógora volt, majd közölte vele: el kell engedni ezt a sztorit. Mivel rokonok voltak, a miértjére is válaszolt a nagy ember, amelyet a barátom velem is megosztott” – fogalmazott Jurányi sejtelmesen.

A levél szerint Fenyő Jánosnak azért kellett meghalnia, mert az ukránokat kihagyta egy üzletből. Amikor erre figyelmeztették az irodájában, Fenyő pisztolyt rántott, és azt üvöltötte: őt a Miami orosz főnök se tudta befenyíteni, nemhogy pár elpuhult ukrán paraszt Kárpátaljáról. Ez a megnyilvánulása vezetett a kivégzéséhez – áll a levélben.

Fenyő János 1998. február 11-én, 17 óra 48 perckor autójával a Margit utcában egy piros lámpánál állt, amikor 17 óra 50 perckor egy Agram pisztollyal tizenkilenc lövést adtak le rá. A médiacézár azonnal meghalt. A tettest, Jozef R.-t életfogytiglanira ítélték, viszont Gy. Tamást és P. Tamást csak évekkel később gyanúsították meg felbujtással. .P a gyanú szerint Gy. megbízásából küldhetett bérgyilkosokat Fenyőre.

“A védencemtől a birtokomba került levél, amely az összes többi bizonyítékkal együtt értékelhető, alátámasztja azt, hogy Jurányi Zsolt aktív részese volt a Fenyő-gyilkosságot követően az akkori éjszakai életet megmozgató eseményeknek. A levél tartalma és ügyfelem információi befolyásolhatják az ügy kimenetelét” – mondta a lapnak dr. Siklér Ernő.

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Döntött a kormány, módosította az adósságrendezés szabályait

Több, a családi csődvédelem szempontjából meghatározó törvényt is felülírt a kormány legfrissebb határozatával, amelyben átírták az adósságrendezés szabályait.   Rendeletben...

HRW: Ukrajna a nemzetközi jog által tiltott aknákat vetett be Izjumnál – írja az euronews.com

Nemzetközi jog által tiltott aknákat használ Ukrajna - állítja a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet. A tiltott...

Hatvan házkutatás – Újabb orvosok és cégvezetők kerültek rendőrkézre

A gyógyászati segédeszközös csalási ügyben 250 rendőr csapott le 6 orvosra, 8 cégvezetőre és 3 alkalmazottra. Újabb 17 embert...

Időjárás! .. Holnap jön a havazás, és aztán olyan lehűlés, amely nem engedi elolvadni a havat – videó

Nagy esély van arra, hogy hosszú, kemény tél áll előttünk.. Napos idő várható február 2-án, a hagyomány szerint pedig...