21 C
Budapest
2023. június. 4. vasárnap

Fontos hír! Ma érkezik a Stop Soros törvénycsomag (A cikk rádióműsort tartalmaz) Oszd meg a cikket! Hirmagazin.eu

Dátum:

Megosztás:

Ma, azaz kedden nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek az úgynevezett Stop Soros törvénycsomagot. Ez alapján önálló büntető törvénykönyvi tényállás lesz az illegális bevándorlás szervezése.

STOP-Soros törvénycsomag. Kép: www.hirmagazin.eu
STOP-Soros törvénycsomag. Kép: www.hirmagazin.eu

A törvénycsomag már az áprilisi választás előtt is téma volt, de a kormánypártok jelezték, ha bizalmat kapnak a folytatásra, akkor az elsők között lesz, amit benyújtanak a parlamentnek. Orbán Viktor miniszterelnök múlt hét pénteken a Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta: ahhoz, hogy megvédhessék Magyarországot a migrációval, az illegális bevándorlással szemben, az alaptörvényt kell módosítani.

„Ha benne van az alkotmányban az, hogy Magyarországra tilos beletepíteni, akkor a részletszabályokat sokkal könnyebben alkotjuk meg, illetve védjük meg itthon és a nemzetközi színtéren is.

Ahhoz, hogy a migrációval szembeni védekezés szabályai biztos lábakon álljanak, érdemes hozzányúlnunk az alkotmányhoz és ott néhány passzust módosítanunk. A Stop Soros törvénycsomag így eredményezett alkotmánymódosítási javaslatokat. A Büntető törvénykönyv módosítása is megtörténik majd, és van néhány alkotmányos vita korábbról, amelyet ezzel a módosítással szeretnénk most elrendezni.”

Önálló jogállás lenne, 5-90 napig tartó elzárással járna

A Fidesz frakcióelnöksége támogatja a szigorított, úgynevezett Stop Soros törvényjavaslatot – jelentette be tegnap a képviselőcsoport vezetője. Kocsis Máté szerint különösen azt, hogy az illegális bevándorlás szervezése bűncselekménnyé váljon.

„A törvényjavaslat módosítja a rendőrségről, a menedékjogról, illetve a szabálysértésekről szóló törvényt, de ezek alapvetően technikai jellegű változtatások. A törvényjavaslat súlypontja a Büntető törvénykönyv módosításában áll. A jogellenes bevándorlás elősegítése tényállás önálló tényállásként jelenik meg. Ezt az követi el, aki

  • szervező tevékenységet folytat annak érdekében, hogy Magyarországon menedékjogi eljárás kezdeményezését tegye lehetővé olyan személynek, aki nincs üldözésnek kitéve, vagy közvetlen üldözéstől való félelme nem megalapozott.
  • Továbbá aki Magyarországra jogellenesen belépő vagy jogszerszerűtlenül tartózkodó személynek tartózkodási jogcímet szerez.”

Ezek elkövetése vétségként, elzárással büntetendő, ami 5-90 nap hosszúságú lehet.

Kocsis Máté jelezte: a javaslat tárgyalása hetekig eltarthat, és megalkotásánál mindenképpen figyelmbe veszik majd a Velencei Bizottság véleményét.

Kapcsolódó hang:

Stop Soros törvénycsomag

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Hazánkba is megérkeztek a Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai

Az Egyesült Államok a társaságot bűnözők bandájaként tartja számon. A világ minden tájáról jönnek a tagok, akik hazánktól...

Videón az M1-esen át menekülő őz, amely egy tatabányai kertben talált menedéket

Őzet találtak egy családi ház kertjében Tatabányán pénteken. Az állat kilométerekről, az M1-es autópályán át kóborolhatott el idáig. Az M1-es...

Sorsfordító kijelentést tett Volodimir Zelenszkij

Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket – közölte az ukrán...

Itt vannak az új hulladékgazdálkodási rendszer díjai

Megismerhetők azok a díjak, amelyeket alkalmazni kell az energiaügyi miniszter rendelete alapján a július 1-jétől hatályos hulladékgazdálkodási rendszerben. A...