23.9 C
Budapest
2022. május. 19. csütörtök

Fontos a fogmosás már az egészen kicsiknél is!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

hirmagazin_2015-07-04_072549

A fogmosás elhanyagolása nem csak kellemetlen lehelletet, vagy szúvas fogakat eredményez. Számtalan olyan betegség van, amit megelőzhetünk azzal, ha rendszeresen és alaposan megmossuk a foganinkat.

Nem lehet eléggé kihangsúlyozni, milyen fontos az egészségünk szempontjából is a megfelelő szájhigiénia! A gyerekeket is már egészen kicsi koruktól fogva a rendszeres fogmosásra kell szoktatni, ezzel ugyanis temérdek későbbi probléma megelőzhető felnőtt korban. Elég ha csak két hétig nem mossuk meg a fogunkat, hogy ezzel erőteljes mértékben aláássuk az immunrendszerünk egyensúlyát. A fogmosás elhanyagolása ugyanis kikezdi a fogínyt is, ami így gyulladásba jön. Ez a gyulladás aztán az egész testünkre kihat, ráadásul minél tovább áll fenn ez az áldatlan állapot, annál nagyobb károkat okoz. Kutatások bizonyították, hogy a gyulladt fogíny nemcsak cukorbetegséghez, de agyvérzéshez, Alzheimer-kórhoz, és rákhoz is vezethet.

Naponta összesen kétszer, vagy háromszor kellene erre 120 másodpercet szánni, sokan mégis igyekeznek megúszni a fogmosást. Főképp a gyerekek azok, akik szívesen elhanyagolják a szájápolást, feleslegesen kellemetlen kötelességnek tartva.

Könnyebben rá tudjuk őket venni, hogy megmossák a fogaikat –és azt elég ideig tegyék- ha veszünk egy 2 perces homokórát a fürdőszobába, így akár versenyként is felfoghatják a dolgot.

Fontos tudni, hogy az egyszerű, mezei műanyag fogkefe ugyanolyan jó, mint a drágább, elektromos változat, a lényeg a technikában van! Hiába suvickoljuk ugyanis a motoros fogkefével a fogunk, ha rossz módszert alkalmazunk, akkor akár rosszat is tehetünk vele! Ezért kérjük meg a fogorvosunkat a rendszeres évi látogatásunk alkalmával, hogy egy kis tükör segítségével mutassa meg a gyerekeknek a megfelelő fogmosási technikát!

Az sem mindegy, mikor mossák meg a csemeték a fogaikat. Közvetlenül csokoládézás, vagy fagyizás után ugyanis csak felkarcolják a zománcot, így nagyobb lesz a fogszuvasodás esélye is. Az étkezés és a fogmosás között mindenképpen teljen el legalább fél óra!

Forrás: marmalade;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Élj hosszú életet, nem sok mindent kell tenned érte, de ezt mindenképpen: ..

Minden nap el kell fogyasztanod annyi folyadékot, amennyi elő van írva neked, ez pedig 50 kg testsúlynál 1,5...

Megfejthette a Bermuda-háromszög rejtélyét egy ausztrál tudós

Bár sokan azt hiszik, hogy a hírhedt atlanti-óceáni területen eltűnt járművek természetfeletti események következtében vesztek oda, Karl Kruszelnicki ausztrál...

Németország Leopard tankokat ad ajándékba Csehországnak, hogy Csehország tudjon adni régi fegyvereket Ukrajnának.. – Szólj hozzá!

Csehország 15 Leopard 2A4 típusú harckocsit kap Németországtól, és tárgyalásokat kezdett további 50, a legkorszerűbb Leopard-változathoz tartozó 2A7+...

Mariupol végleg elesett, egy ország két évszázados politikának vet véget Putyin

Mariupol védői több hónapos küzdelem után feladták a harcot, így elesett az Azovi-tenger melletti város utolsó bástyája, az...