11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeÉletmódEgészség - betegségFolyton sír a kisbaba - mit lehet tenni?

Folyton sír a kisbaba – mit lehet tenni?

Az alábbi módszerek segíthetnek, hogy hamar megnyugodjon.

A Gyerekvilág cikke olyan nyugtató technikákat vizsgál, amelyek segítenek lecsillapítani a síró babát és békésebb környezetet teremteni mind a szülő, mind a kicsi számára.

Ellenőrizd, el vannak-e látva az alapvető szükségletei!

Az első lépés a baba alapvető szükségleteinek kielégítése. Ellenőrizd, hogy a baba éhes-e, szüksége van-e pelenkacserére, esetleg kényelmetlenül érzi-e magát a túl szoros vagy túl bő ruházat miatt!

Teremts kellemes környezetet!

A csecsemők érzékenyek a környezetükre. Tekerd le a fényeket, csökkentsd a zajszintet, és játssz halk, lágy zenét! Fontold meg, hogy a babát bebugyolálod, mivel ez biztonságérzetet adhat neki, és az anyaméhet utánozhatja.

Próbálj ki nyugtató technikákat!

Ilyen lehet a baba ringatása karba véve, egy hintaszékben vagy egy babahintával. Ez ritmikus mozgást biztosíthat, ami lazító hatású. Hintáztasd többféleképp, hogy megtaláld, mi válik be a legjobban a kicsinek.

A baba kenguruban vagy hordozóban való mozgatása is biztosíthatja számára a vágyott közelséget és kényelmet. Hátának vagy hasának gyengéd, ritmikus simogatása vagy masszírozása is hihetetlenül megnyugtató lehet. Kísérletezz különböző típusú érintésekkel, hogy lásd, mire reagál legjobban a baba!

Írásunk a Férfi szemmel, a 30felett.hu, a Magyar városok, a Szilveszter.hu és az Evolution.hu szerkesztőségének segítségével készült.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem