2.4 C
Budapest
2022. december. 2. péntek

Folytatódik a versenyfutás a TV2-ért

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Forrás: MTI

Megérkezett a Megapolis Media Zrt. fúziós eljárási kérelme is a TV2 megvásárlása kapcsán a Gazdasági Versenyhivatalhoz hétfő délután, a kérelem a versenyhivatal honlapján olvasható.

tv2

Az összefoglaló szerint a Megapolis Media Zrt. 2015. október 13-án – egy korábbi megállapodás szerint – megvásárolta CCA Vízió Kft. és a Double 6 Dominoes Kft. 100 százalékos üzletrészét, amellyel a versenytörvénybe foglaltak szerinti irányítási jogot szerzett a TV2 Media Group Holdings Kft. és ezáltal a TV2 országos kereskedelmi televíziós csatornát üzemeltető vállalkozások felett. A CCA Vízió Kft. és a Double 6 Dominoes Kft. 2015. október 15-én, a TV2 Media Group Holdings Kft. 100 százalékos üzletrészét – kapcsolódó tranzakció keretében – a Megapolis Media Zrt.-re ruházta át, ugyanazon a napon kelt, együttes adásvétel keretében. Ezzel a Megapolis Media Zrt. a TV2 televíziós csatornát üzemeltető TV2 Kft. anyavállalata, a TV2 Media Group Holdings Kft. egyedüli irányító tagjává vált.

Basa Andrea, a GVH szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a versenyhatóság ebben az esetben is az előírt eljárást fogja követni. Először megvizsgálja, hogy a vásárlás egyáltalán fúziónak minősül-e, majd ha erre igen a válasz, akkor azt kell eldönteni, hogy engedélyköteles-e a tranzakció. Ha erre is igenlő a válasz, akkor azt kell eldöntenie a GVH-nak, hogy a vásárlás felvet-e versenyjogi aggályokat.

A GVH múlt pénteken már engedélyezte azt, hogy a Vajna-csoportba tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a TV2 Média Csoport és a CEE Broadcasting Limited felett. Akkor a versenyhatóság kifejtette: a versenyhivatal vizsgálata nem terjed ki a tulajdonos kilétére, így a GVH az ügylettel kapcsolatos esetleges polgári jogi vitában nem foglalt állást. A szerződéssel kapcsolatos esetleges polgári jogi vitában a bíróság dönthet. A GVH engedélye nem a szerződés érvényességéhez, hanem annak hatályosulásához szükséges.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este egy romantikus dráma arról, hogy hogyan lesz egy kiskatonából EMBER – Újoncok napja.. – videó

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Üzent a BKK: változik a közlekedés az ünnepek alatt – Ez sokakat érinthet!

Az adventi időszakban az utasok színvonalasabb és biztonságosabb kiszolgálása érdekében a hétvégi napokon sűríti egyes járatait, illetve nagyobb...

„Amit Németország csinál, az romboló a békére nézve” – Putyin és Scholz telefonon tárgyalt

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken telefonon közölte Olaf Scholz német kancellárral, hogy a német és nyugati irányvonal Ukrajnával...

Brutális kivégzés Dunaharasztiban: egy férfi a barátnője lábába vágta a kést, majd magára hagyta meghalni

A Pest megyei vizsgálók vádemelést javasolnak egy 37 éves férfi ellen, aki élettársa lábába döfte kését, majd segítségnyújtás...