14.7 C
Budapest
2023. március. 20. hétfő

Folytatódik a Karácsony-féle autósüldözés: kitiltaná a dízelautókat a városból

Dátum:

Megosztás:

Karácsony Gergely főpolgármester átvette a Greenpeace petícióját, amelyben arra kérik a városvezetést, hogy tiltsa ki a városból a dízelautókat.

Soknak nehezen nevezhető, 45 ezer aláírást gyűjtött össze több mint két év alatt a Greenpeace, amit átadott Karácsony Gergely főpolgármesternek, miszerint tiltsa ki a dízelautókat Budapestről, vagy legalább tegyen közzé egy ütemtervet ennek megvalósítására.

Az eseményről beszámoló Soros-blog, a 444 kérdésére, hogy milyen céldátumra lehet számítani, nem adott egyértelmű választ Karácsony, viszont megjegyezte, hogy alacsony kibocsátású zónák létrehozására is szükség van, ezekhez is kell egy céldátum, ezért még idén a közgyűlés elé fog kerülni a kérdés.

Azzal mindenki egyetért, hogy fontos foglalkozni a főváros levegőminőségének javításával, kérdés azonban, hogy a Karácsony Gergely vezette Városháza ezt hogyan tudja kivitelezni. Eddigi intézkedéseivel ugyanis a főpolgármester folyamatosan az autósokat büntette, és még nagyobb környezetszennyezést eredményezett az elviselhetetlen dugókkal.

Már a kihasználatlan kerékpársávok felfestése is óriási felháborodást okozott, miután azokat úgy alakították ki, hogy az autósoktól vettek el egy teljes forgalmi sávot.

A nyár eleji átgondolatlan lezárások, új busz- és kerékpársávok kialakítása szintén katasztrofális helyzetbe hozta az autósokat, végeláthatatlan dugók alakultak ki. A főpolgármester pedig csak annyit üzent az autósoknak, „szálljanak ki és menjenek gyalog”.

Ráadásul a rakpart és a Lánchíd lezárása után megkezdődött a Blaha Lujza tér rosszul megszervezett felújítása is, ami újabb lezárásokat és dugókat okozott. Az autósok így kénytelenek a legnagyobb kánikulában is lépésben araszolni a főváros útjain, a dugók okozta szmogban.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Esti torna mindenkinek – videó

Mozogj többet, élj tovább! Videó forrása Hirmagazin.eu

Esti mese gyermekeknek – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese - videó Videó forrása Hirmagazin.eu

Ma este: Jackie Chan – Kém a szomszédban;.. Holnap este: Anthony Quinn, Kevin Costner, Madeleine Stowe – Revans – videó

Bob Ho (Jackie Chan) a beépített szuper-spéci titkos ügynök diktátorokat, terroristákat és gonosz birodalmakat vont ki a forgalomból,...

Szakértő a Blikknek: ha Putyin Magyarországra jönne, letartóztatnák… Vagy mégsem?

A Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. A hágai intézmény közleménye szerint megalapozott a...