22.1 C
Budapest
2023. június. 8. csütörtök

Folyamatosan fejlesztik a honvédség különleges rendeltetésű alakulatát

Dátum:

Megosztás:

Folyamatosan fejlesztik a Magyar Honvédség különleges rendeltetésű műveleti alakulatának képességeit és felszerelését – mondta a Magyar Időknek Sándor Tamás ezredes, a szeptemberben dandárrá alakult alegység parancsnoka.

A lap pénteki számában megjelent interjúban a parancsnok elmondta: a katonai szervezet struktúráját egy amerikai-magyar közös munkacsoport segítségével több hónapos előkészítő munkában dolgozták ki, aminek eredményeként egy NATO-kompatibilis rendszert sikerült kialakítani, ami jóval rugalmasabbá teszi a különleges műveleti képességet.

Az alakulat tudása fontos képességekkel bővült, illetve erősödött, ilyen például a felderítő-hírszerző képesség, a műveleti helyszín rögzítésének képessége is. Fejleszteni kellett a híradás-informatikai és a támogatólövész-képességet is.

A haditechnikai fejlesztésekről szólva megemlítette, hogy rövid távon a meglévő amerikai együttműködéssel magyar forrásokra támaszkodva olyan új homokfutó járműveket fognak kapni a különleges műveleti feladatokhoz, amelyek kiváló teljesítményt tudnak nyújtani felderítésnél vagy nagyobb távolságú manőverek végrehajtásánál.

A távlati terv egy regionális különleges műveleti parancsnokság létrehozása és NATO-akkreditációja. Ennek feltétele a telepíthetőség, a kommunikációs eszközök fejlesztése, az informatikai rendszerek integrációja – sorolta.

Hozzátette: “ha ez megvalósul, akkor képesek leszünk lépést tartani nálunk sokkal nagyobb országok haderejével is”. Sándor Tamás a lapnak elmondta, hogy külföldi missziókban is szolgálnak magyar különleges műveleti katonák, például Afganisztánban, Irakban, Koszovóban és Afrikában is.

Forrás: hirado.hu

Képek: honvedelem, 888

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Jean-Paul Belmondo, Alain Delon, Vanessa Paradis, Eric Defosse – Két apának mennyi a fele? – nagyon izgalmas thriller, vígjáték – videó

A fiatal és gyönyörű Alice Thomaso kiszabadul a börtönből, ahova luxusautók lopásáért került. A lánynak egy hónappal korábban meghalt...

Élőben közvetítették az illegális gyorsulási versenyt, ez lett a vége – videó

Egymást hibáztatják a fóti gyorsulási verseny résztvevői és nézői. Nemcsak a nézők, hanem több sofőr is közvetítette az...

Itt van Putyin váratlan bejelentése

Vlagyimir Putyin nemrég arról számolt be, hogy az orosz gazdaság már az idén növekedési pályára áll, a GDP...

Kényszerleszállás Oroszországban, és az Oroszországgal szembeni szankciók miatt az utasok még egy üdítőt sem tudnak venni bankkártyával!

Hajtóműprobléma miatt kényszerleszállást hajtott végre az Air India indiai légitársaság egyik repülőgépe Oroszországban. Az Új-Delhiből San Franciscóba tartó repülőgép...