19.9 C
Budapest
2022. augusztus. 11. csütörtök

Fölényesen nyert a Fidesz a budapesti időközi választáson – Karácsony Gergely szerint ezzel üzentek a választók: „Ez az április 3. óta bemutatott ‘melyikünk a legnagyobb kicsi’ játék nem vezet sehova”

Dátum:

Megosztás:

Jelentős fölénnyel nyertek a Fidesz-KNDP jelöltjei a vasárnapi időközi választáson Budapesten.

Az ellenzék közös jelöltjei úgy tűnik hiába állítottak fel szerintük erős jelölteket, végül a választók egyedül Újpesten szavaztak bizalmat az ellenzéknek. Karácsony Gergely szerint ezzel üzentek az április 3-ai ellenzéki kudarc miatt.

Június 26-án Újpesten, Józsefvárosban, Erzsébetvárosban és Lipótvárosban dönthettek a fővárosiak, hogy kinek szavaznak bizalmat. A választáson korántsem teljesített jól az ellenzék, egyedül Újpesten sikerült elég ikszet begyűjteniük a győzelemhez, így a jövőben az MSZP-s Vasvári László fog a kerület önkormányzati képviselője lenni.

Karácsony Gergely a közösségi oldalán az újabb vereségre úgy reagált:

Két egyéni önkormányzati képviselői mandátumot elveszítettek az ellenzéki pártok a mai választáson, csak Újpesten sikerült győzni, a VII. és a VIII. kerületben a Fidesz elhódította a képviselői helyet a kerületi képviselőtestületben. És még Szegeden is fölényesen nyert a fideszes jelölt.

A főpolgármester szerint a mai csalódást keltő eredmény és kár lenne tagadni, “nem is szabad és nincs is mit szépíteni ezen”. Kiemelte ugyanakkor, hogy a budapesti körzetekben a választói részvételi arány két helyen még a 20 százaléknak is alatta maradt, a másik két körzetben is csak leheletnyivel volt több.

Így talán nem elhamarkodott elemzés kijelenteni: az ellenzéki szavazók távolmaradásukkal büntették az ellenzéki pártokat azért a teljesítményért, amit április 3-a óta produkálnak. Megüzenték, hogy ez az április 3-a óta bemutatott „melyikünk a legnagyobb kicsi” játék nem vezet sehova. Megüzenték, hogy nem vezet sehova az az ellenzéki hozzáállás, hogy „ha a Fideszt nem tudjuk legyőzni, hát győzzük le egymást”. A választók megüzenték: ébresztő! Ideje hát felébredni és szembesülni az üzenettel, mert erre a politikai teljesítményre nem mehetnek rá a szabadság utolsó „kis körei”, az önkormányzatok, a szabad városok, a szabad kerületek. Még nem késő… Gratulálok az Újpesten nyertes Vasvári Lászlónak, és minden megválasztott önkormányzati képviselőnek! – írta vasárnap esti posztjában a főpolgármester.

A bejegyzést itt tudja megtekinteni.

Ezzel azonban még nem ért véget az időközi választás Budapesten. Júliusban és szeptemberben is két alkalommal fognak urnához vonulni a választók.

blikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Nem valami jó hírek, még ha elméleti síkon is..

Egy apró változás elpusztíthatja a Földet és az összes bolygót Tudományos szimulációk azt sugallják, hogy a külső bolygók mozgásának...

Újabb háború törhet ki Európában

Nagy az esélye annak, hogy Koszovó és Szerbia között ismét fegyveres összetűzés alakuljon ki – nyilatkozta a sajtónak...

Nincs veszélyben hazánk zöldtőkéje

A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági...

Angol extábornok: Putyin atomfegyvereket fog bevetni

Oroszország már többször fenyegetőzött azzal, hogy beveti nukleáris fegyvereit. Egy brit volt tábornok szerint a veszély valós. Úgy...
facebook