14.7 C
Budapest
2023. március. 20. hétfő

Főleg cicákat fogadnak örökbe a bécsiek

Dátum:

Megosztás:

Egy éve működik az osztrák főváros új menhelye, a TierQuarTier. Azóta 1.700 kutyának, cicának és egyéb kisállatnak találtak új gazdát. A létesítmény nemcsak a modern állattartás és állatvédelem kompetenciaközpontja, hanem egy sor környezetbarát megoldást is felvonultat.

cicákat fogadnak örökbe a bécsiek

2015 márciusában fogadta az első lakóit Bécs új állatmenhelye, a TierQuarTier, amelyet 15 millió euróból, brit mintára építettek fel Bécs 22. kerületében. A létesítményben jelenleg 270 kutya, cica és egyéb kisállat vár új gazdára, 70 százalékos kihasználtság mellett.

Ha szerencséjük van, nekik sem kell sokáig itt rostokolniuk, akárcsak a tavalyi év során örökbe adott 1.700 társuknak. Az ide kerülő állatok ugyanis extrém rövid idő alatt, átlagosan 35-40 napon belül új gazdára találnak. A listát egyértelműen a macskák vezetik, a TierQuarTier fennállása óta 788-nak sikerült új otthont találni. Ezen kívül 411 kutya és 501 kisállat (nyuszi, tengerimalac és egér) került új gazdához.

A menhelyen kizárólag gazdátlan, kóbor és lefoglalt állatoknak viselik gondját, egészségükről pedig március óta a Bécsi Állatorvosi Egyetem szakemberei gondoskodnak. A TierQuarTier egyébként kezdettől fogva szívesen lát tanuló állatorvosokat, és a lakosság állatokkal kapcsolatos szemléletformálásában is aktív szerepet vállal különböző rendezvények és továbbképzések szervezésével.

A létesítmény egy környezetvédelmi mintaprojekt is egyben.

Az épület padlófűtését ugyanis a szomszédos szeméttelepen keletkező hulladékhővel biztosítják. Itt depóniagázból állítanak elő villamos energiát, ennek a folyamatnak a mellékterméke a menhely fűtésére felhasznált hő. Nyáron ugyanebben a rendszerben talajvizet keringetnek, hogy így hűtsék az épületet és az állatok szállásait. A TierQuarTier területén felállított szolárvirág egy háztartás éves fogyasztásának megfelelő mennyiségű áramot termel, a tetőn elhelyezett összesen 600 négyzetméternyi napelem pedig több mint 19 háztartás éves fogyasztásának megfelelő árammal látja el a létesítményt.

„A TierQuarTierral új alapokra helyeztük az állatok ellátását Bécsben”- mondta Ulli Sima állatvédelmi városi tanácsnok az egyéves évforduló alkalmából. „De bármilyen jó dolguk is van az állatoknak a TierQuarTierban, a saját otthont semmi sem pótolhatja, így célunk, hogy minél előbb új gazdát találjunk az állatoknak, akik közül soknak nagyon szomorú sors jutott osztályrészül” – tette hozzá.

Forrás: greenfo

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Esti torna mindenkinek – videó

Mozogj többet, élj tovább! Videó forrása Hirmagazin.eu

Esti mese gyermekeknek – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese - videó Videó forrása Hirmagazin.eu

Ma este: Jackie Chan – Kém a szomszédban;.. Holnap este: Anthony Quinn, Kevin Costner, Madeleine Stowe – Revans – videó

Bob Ho (Jackie Chan) a beépített szuper-spéci titkos ügynök diktátorokat, terroristákat és gonosz birodalmakat vont ki a forgalomból,...

Szakértő a Blikknek: ha Putyin Magyarországra jönne, letartóztatnák… Vagy mégsem?

A Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. A hágai intézmény közleménye szerint megalapozott a...