21.4 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Földi: Sürgősen le kell zárni a határokat

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Forrás: hirado

Az Iszlám Állam újabb terrortámadásokkal fenyegeti a Nyugatot legutóbbi videójában, írta a The Guardian brit lap. A videóban egy franciául beszélő férfi Spanyolországot és Portugáliát is kiemeli, mint lehetséges célpontokat. A titkosszolgálati szakértő elmondta, mi az üzenet valódi célja, és azt is, hogyan kellene hatékonyan védekeznie Európának.

Földi László.
Azon nem szabad meglepődni, hogy milyen nyelven beszélnek a terroristák, hisz – ami a legrémisztőbb – nagyon sokan Európából csatlakoztak az Iszlám Államhoz. Az sem váratlan, hogy több országban, emblematikus épületek, és akár politikusok ellen akarnak merényletet végrehajtani – mondta Földi László titkosszolgálati szakértő az M1 aktuális csatornán.

Szerinte az Iszlám Állam mostani üzenetének nem az a lényege, hogy robbantanak-e, és ha igen, hány helyen, hanem hogy hosszú távon tudnak-e tematizálni, rettegést előidézni és fenntartani Európában.

Jelenleg az egész világ pánikban van, szilveszter óta ugyanis több kontinensen is hajtottak végre akciókat, ami üzenetértékű, hisz azt a fajta háborút, amelyet Európa ellen indítottak el és vívnak, az egész világra képesek kiterjeszteni.

Jelenleg ezek még csak sejtszerű módon működő rendszerek és támadások, de „nagyon remélem, hogy nem fajul globális problémává” – fogalmazott.

Nehezen foghatók el a segítők

A szakértő emlékeztetett: amikor az európai politika még úgy látta, hogy a nyitott határok jó dolognak számítanak, és a migráció fontos Európa számára, a migrációs útvonalakon „elképesztő mennyiségű muszlim katona érkezett” a kontinensre.

Nekik nem csak az a dolguk, hogy merényletet hajtsanak végre, hanem nagyon sok úgynevezett beszervező, hálózatépítő operatív tiszt is érkezett, akiknek az a feladata, hogy európai polgárokat vegyenek rá a csatlakozásra. Nemcsak robbantásra, hanem hogy legyenek lakásgazdák, nyissanak bankszámlát vagy béreljenek autót a rendszernek – magyarázta.

Az ilyen segédkategóriás feladatokra nagy szükség van egy támadás előtt, és a legkevésbé ez a fajta tevékenység deríthető fel. A rendvédelmi szervek keresik a potenciális terrorelkövetőket, de a segítőket rövid és középtávon már nem tudják. „Ezen hálózat kiépítésére az elmúlt egy évben rendkívül sok időt adtunk az ellenségnek, aminek a felszámolása nagyon sok ideig fog tartani – vélte Földi László.

Le kell zárni a határokat

A titkosszolgálati szakértő megállapította, hogy az európai védelem „egy picivel erősebb”, mint fél évvel ezelőtt volt, de a határokat sürgősen le kellene zárni, mert így folyamatos az utánpótlás. Az itt lévő illegális bevándorlókat vissza kell telepíteni oda, ahonnan jöttek, és kizárólag legálisan lehet csak engedni a migrációt – húzta alá Földi László.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

23 autót rongált meg egy veszélyes afgán migráns Kiskunfélegyházán

Azt mondta egy autószerelőnek egy afgán migráns, hogy meg fogja ölni a családját. Nem sokkal később, mindössze 24...

Rémálom! Aranyérmes lett volna, de elszabadult a hímtagja! .. – videó – (18+)

Alberto Nonino, a 18 éves olasz tízpróbázó nagyon szerencsétlenül járt egy futóversenyen, amit akár meg is nyerhetett volna. Történt...

Kijev arroganciája bizalmatlanságot szül Nyugaton

A kijevi vezetés kritizálta az Amnesty International jelentését, követeli az uniós segély következő részének átutalását, valamint a tajvani...

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez Nemcsak a testünket, a pszichénket is fejleszti. A jégkorongra a legtöbben olyan...
facebook