-4.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Foglyul ejtett egy újszülöttet a kórház, 37 milliót kérnek érte!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A koraszülött babát nem engedik hazavinni, amíg a szülők nem fizetik ki a kórházi költségeket.

Egy fiatal házaspár addig nem kaphatja kézhez újszülött gyermekét, amíg meg nem térítik a szülés körüli mintegy 37 millió forintnak megfelelő költséget – számol be az esetről a Metro.

A 26 éves brit állampolgár Azhar Saleem és kedvese, a 23 esztendős emirátusi Syeda Khola Adnam 2018 decemberében házasodtak össze Dubajban. A fiatal szerelmeseknek hamar jött a gyermekáldás, a Syedanél 2019 februárjában állapították meg, hogy várandós. A házasok az Egyesült Királyságba költöztek, de miután a kismama 3 hónapig érvényes turista vízuma lejárt, vissza kellett térnie az Emirátusokba, hogy újabb vízumkérvényt nyújthasson be. Sajnos egy hibás ügyvédi tanácsadás miatt a kérvényét elutasították, ezért Syedának maradnia kellett az öböl-menti országban. A nő természetesen fellebbezett a döntés ellen, de a lassú bürokratikus döntéshozatal miatt csak idén októberben – még a szülés előtt – lett volna esedékes a kérvényének az újra elbírálása, csakhogy július közepén a nőnél megindult a szülés, és egy erősen veszélyeztetett koraszülött babának adott életet.

A 23 hetesen született csöppség 400 grammal látta meg a napvilágot. Az orvosok minden megtettek a kicsi életéért: minden szaktudásukkal és a legmodernebb orvosi eljárásokkal tartották életben a kis testet. Hála Istennek az erőfeszítések eredményesek voltak és mára a kisbaba teljesen egészségesnek mondható, sőt, a szülők akár haza is vihetnék, ha a dubaji kórház engedné. Az egészségügyi intézmény ugyanis kijelentette, hogy a baba nem megy sehova, amíg a szülők meg nem térítik a szülés körül felmerülő 440 ezer dirhamos, azaz 37 millió forintos költségeket.

A fiatal házasok mindent megpróbáltak, hogy hazavihessék első szülött gyermeküket. A kórház vezetősége azonban a jóindulat legapróbb jelét sem mutatta, még részletfizetést sem engedett a szülőknek, akik végső kétségbeesésükben a internet népéhez fordultak.

„Soha életemben nem kértem senki segítségét, de most olyan helyzetbe kerültem, amit nem tudok egyedül megoldani. Minden álmom, hogy hazahozhassam a gyermekem a kórházból, de nincs elég pénzem – és a férjemnek se -, hogy újra együtt lehessünk az Egyesült Királyságban. Minden segítségért nagyon hálásak vagyunk. Isten áldjon titeket.”

– fogalmazott a pici anyja a közösségi gyűjtés miatt létrehozott GoFoundMe oldalán, ahova az adományokat várja.

Forrás: Ripost

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright; Igaz történet alapján – A beszállító – videó

Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel. Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle...

Előkerült a nő, aki elvette Harry herceg szüzességét egy kocsma mögött – fotók

2001-ben történt az eset, hamar végeztek. Nemrég meg Harry herceg könyve, amely több érdekes, eddig nem hallott történetet tartalmaz,...

Ukrajna legitim katonai célpontnak tekinti Moszkvát..

Ha a háború úgy alakul Kijev egy percig sem fog hezitálni, hogy tűz alá vegye az orosz fővárost. Legitim...