-1.8 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

Fogadalmat tettek a téli siketolimpiára utazó magyar versenyzők

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 13 152452

MTI 2015. március 13., péntek 15:02

Letették esküjüket pénteken a 18. téli siketolimpiára utazó magyar hallássérült sportolók.

A Magyar Sport Házában megtartott ünnepi eseményen a fogadalomtétel szövegét két curlinges, Bajuszné Pintér Zsuzsanna és Kacsinkó Adrián jeltolmácsolta a színpadról a többi versenyzőnek.
Nyírő Zsolt, a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének (MHSSZ) ügyvezető elnöke a rendezvényen büszkén jelentette be, hogy az oroszországi Hanti-Manszijszkban és Magnyitogorszkban március 25. és április 5. között sorra kerülő téli siketlimpia az első, amelyen Magyarország is képviselteti magát.
“Tizenegy versenyzőnk utazik ki, így az uniós országok közül a finnek után a miénk a második legnépesebb küldöttség” – fűzte hozzá.
Deutsch Tamás, a hallássérült sportolók kiutazását jelentősen segítő Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke beszédében kiemelte, hogy az idei téli siketlimpián 27 ország összesen 344 sportolója méri össze tudását, s a magyar indulóknak igazi ünnep, hogy részt vehetnek a nagyszabású eseményen.
A rendezvényen felolvasták Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét. A kormányfő levelében nagyrabecsülését fejezte ki azoknak a magyar versenyzőknek, akiknek sikerült kiharcolniuk a részvételt, majd sok sikert kívánt nekik a versenyeken.
A magyar hallássérült sportolók két sportágban indulnak a Szibériában sorra kerülő téli siketlimpián, Tulcsik Melinda alpesi síben áll rajthoz, míg curlingben a tavalyi világbajnokságon ötödik férfi és az ugyanott negyedik női magyar csapat is ott lesz a mezőnyben.
Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója köszöntőjében kifejtette: “a sport arról szól, hogy együtt játszunk egy jót, s közben igyekszünk kihozni magunkból a legjobbat”. Konkrét elvárást nem fogalmazott meg a versenyzőkkel szemben, de azt mondta, bízik benne, hogy szép eredménnyel és boldogan térnek haza a siketlimpiáról.
A magyar indulók:
alpesi sí:
Tulcsik Melinda
curling:
férfiak: Bajusz József, Flank Gyula, Kacsinkó Adrián, Kiss Gyula, Mártonffy Ádám
nők: Bajuszné Pintér Zsuzsanna, Dobrótinl Kovács Edina, Kiss Gyuláné, Tanító Dorottya, Tüskéné Borszéki Edina

Kép: Google;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Több ezren rekedtek a hó fogságában – videó

Több ezer ember rekedt az autójában a hatalmas hóviharban Romániában. Voltak, akik 14 órán át várták, hogy kimentsék őket...

Medve szelfizett a vadkamerával – videó

A nyelvét nyújtogatja majd egyenesen szembenéz a vadkamerával egy medve Coloradóban, az Egyesült Államokban. A bohóckodó maci több mint...

Ellepték a világűrt Elon Musk műholdjai

A SpaceX csütörtökön 56 Starlink műholdat állított alacsony Föld körüli pályára. Percekkel később a hordozórakéta egy, az Atlanti-óceánban állomásozó...

Nyolcadik lett a magyar kézilabda-válogatott a világbajnokságon

A magyar férfi kézilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mivel kétszeri hosszabbítás után 36-35-re kikapott...