0.3 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

Fizetnek, ha mennek – Pénzzel próbálják rávenni a bevándorlókat a távozásra

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nehezen megy az illegális bevándorlók kitoloncolása Németországból, ezért a német kormány távozási díjat ajánlott fel az önként távozóknak.

A német menekültügy legnagyobb gondja, hogy a távozásra kötelezettek valóban haza is térjenek. Rengeteg legális és illegális kiskapu létezik, legális úton betegségre, vagy tanfolyamra hivatkozva maradhatnak a menedékkérők – közölte az M1 berlini tudósítója.

A legtöbben azonban nem rendelkeznek útlevéllel, amelynek hiánya kizáró ok arra, hogy haza tudják őket toloncolni, ezekben az esetekben egy „végtelen hosszú” azonosítási eljárás veszi kezdetét – tette hozzá.

Sokszor illegális úton próbálkoznak a maradással

Az elutasított menedékkérők sokszor illegális úton próbálkoznak a maradással, az M1 tudósítója példaként említette, amikor a menedékkérők „eltűnnek a kitűzött időpont elől”, vagy agresszívan lépnek fel a repülőn, ilyenkor a pilóta nem engedi, hogy felszálljanak a repülőgépre.

Hozzátette: ha jó szándékkal nem sikerül rábírni a menekülteket a távozásra, akkor pénzzel, támogatással próbálják rávenni őket, hogy hagyják el az országot. A családonként háromezer euró, illetve az egyszemélyes háztartásokra vonatkozó ezer euró már nyomós érv lehet a távozásra.

Európába igyekvő fekete-afrikai illegális bevándorlók érkeznek az észak-afrikai spanyol területen fekvő Melilla jachtkikötőjébe 2017. november 28-án. (MTI/EPA/F. García Guerrero)

Februárig tart az akció

2016 elejétől 2017 szeptemberéig nagyjából 550 ezer menedékjogi kérelmet utasítottak el a német hatóságok, de eddig csupán 122 ezren távoztak az országból önként, vagy kitoloncolás révén – közölte az M1 tudósítója.

A jövő év február végéig tartó akció sok embert fog érinteni, köztük a Szíriából, Irakból és Törökországból érkező menekülteket – tette hozzá.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

Forrás: hirado.hu, Kossuth Rádió / Európai Idő

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hungarians love online games!

Hungarians fell in love with online games during the Covid period and have been playing games ever since. Casino,...

A nagy pénzrablás: videón, ahogy a budapesti tolvajok tömbökké olvasztották a lopott aranyat – videó

Egykilónyi, 14 millió forint értékű aranygranulátumot dolgoztak fel a tolvajok. Aranytömbökké olvasztották a lopott aranygranulátumot a tolvajok, akikkel szemben...

Elő a szelvényekkel! – mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 1 (egy) 3 (három) 17 (tizenhét) 26 (huszonhat) 40 (negyven) 45 (negyvenöt) Nyeremények: 6 találatos...

Orbán Viktor bejelentette, mikor tartja évértékelő beszédét – videó

Orbán Viktor február 18-án tartja majd szokásos évértékelő beszédét, amely a miniszterelnök Facebook-oldalán élőben követhető lesz. hirado.hu Videó: Facebook Hirmagazin.eu