-0.5 C
Budapest
2023. március. 29. szerda

Figyelmeztetést adott ki a német bűnügyi hivatal a migránsok miatt

Dátum:

Megosztás:

Bár Irakban és Szíriában már elvesztette területeinek nagy részét az Iszlám Állam, Németországban még mindig tartanak a terrorszervezettől. A szövetségi bűnügyi rendőrség vezetője szerint nagy a veszélye annak, hogy a menekültek radikalizálódnak.

Holger Münch, a német szövetségi bűnügyi rendőrség vezetője szerint senkit ne tévesszen meg, hogy az Iszlám Állam elvesztette területeit a Közel-Keleten.

A régóta működő hálózatuk, amin keresztül a terrorcselekményeket szervezik, a mai napig létezik.

Németországban jelenleg 750 olyan embert tartanak számon, akik államellenes bűncselekményt is végrehajtanának. Münch hozzátette: az Európába érkező migránsok a szélsőséges iszlámot terjeszthetik. A helyzet javulására pedig egyelőre kilátás sincs — írja a Welt.

Gyerekek körében is terjed az iszlamizmus

A német menekült- és migránsügyi hivatal tavaly októberben egy új jelenségre hívta fel a kormány figyelmét. A hivatal ugyanis korábban létrehozott egy olyan forródrótot, ahol bejelentést lehet tenni, ha valaki radikális iszlamizálódást tapasztal a környezetében. A hivatal jelentése szerint a forródrótot egyre több tanár vagy iskolai pszichológus hívja.A helyzet állítólag különösen a hamburgi iskolákban súlyos. A fiatalok gyakran szalafita környezetben nőnek fel, a szüleik is szélsőséges iszlamisták.

Tavaly év végére az országban élő szalafiták száma elérte a 10.800-at. 

Forrás: Ripost

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Leonardo DiCaprio; Jonah Hill; Matthew McConaughey; Margot Robbie; – A Wall Street farkasa – videó (18+)

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is...

Szijjártó Péter: Magyarország és Lengyelország nemet mondott az európai földgázrendeletre

Az uniós tagállamok arról szavaztak, hogy meghosszabbítsák-e azt a rendeletet, amely előírná az EU-n belül a földgázfelhasználás csökkentését. Korábban...

Bejelentés: hamarosan lép a kormány a fúrt kutak ügyében

Csökkenteni fogják azoknak a korábban szabálytalanul létesített kutaknak az engedélyezési költségét, amelyeket nem öntözésre, hanem háztartási célra használnak...

Új helyen bukkant fel és rekorder lett M237, a vándorló farkas – itt a teljes útvonala

Immáron a legnagyobb távolságot dokumentáltan megtevő farkas Európában az a példány, mely tavaly nyáron Svájcból indult, a napokban...