23.8 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Figyelmeztet a hatóság! Ha ilyen virágod van, azonnal semmisítsd meg

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Különleges színe miatt Magyarországon is kelendő volt a narancssárga virágú petúnia, ám most a NÉBIH minden egyes szálig betiltotta a növény fogalmazását és termesztését.

Most derült ki, hogy mindenkinek meg kell semmisítenie az ártalmatlan és szép narancssárga petúniát, mert engedély nélküli géntechnológiai módosítással jött létre. Erre a finn hatóság jött rá, és értesítette az érintett európai országokat, ahol a különleges növényt forgalomba hozták – így hazánkat is. A NÉBIH most forgalomba hozatali tilalmat rendelt el a narancssárga virágú petúniákra Magyarország teljes területén, és azt kéri, hogy

aki vásárolt belőle vagy magról nevelt ilyet otthon, az sürgősen semmisítse meg a növényt.

Figyelmeztet a hatóság! Ha ilyen virágod van, azonnal semmisítsd meg
Szép, de tilos ez a petúnia

Félnivaló nincs, mert az egészségre, valamint az élő környezetre közvetlen veszélyt nem jelentenek. A virágboltosok furcsállják a tiltást, de eleget tesznek a NÉBIH határozatának.

Nálunk nincs ilyen petúnia, de ha lenne, sem árulnék olyat, ami tilos. Csak azt nem értem, hogy ha nem veszélyes senkire, akkor minek betiltani? A virág szép, ha szépet nézel, boldog leszel, mi ezzel a baj?

– értetlenkedett a Norina Virág tulajdonosa. Edit szerint azok jártak a legrosszabbul, akik vettek magot, elvetették és eddig nevelgették a cserépben vagy az udvaron.

A NÉBIH azt javasolja, hogy lehetőség szerint még maghozás előtt, komposztálással semmisítsék meg a génmódosított virágokat, mert a szaporodása megfertőzheti az egészséges genetikai állományú növényeket.
Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Mozgó autóból zuhant az úttestre az egyéves gyermek, nem élte túl.. – Szerinted kidobták vagy kiesett?

Az orvosok mindent megtettek, de a pici életét már nem tudták megmenteni. Pénteken meghalt a kórházban az a kisgyermek,...

Halálra akarta inni magát az iskolában bántalmazott Korina: a tanárok és az igazgató is eltussolták a bántalmazást

A 16 éves vajai gimnazista tavalyi öngyilkossága óta egymás után kerülnek elő az újabb és újabb megdöbbentő esetek,...

Vlagyimir Putyin külföldre utazik, és Volodimir Zelenszkij is külföldre utazik..

Amíg Putyin Tádzsikisztánba és Türkmenisztánba látogat, addig Zelenszkij Angliába utazik. Putyin a tervek szerint Dusanbéban tárgyalásokat folytat majd Emomali...

Fölényesen nyert a Fidesz a budapesti időközi választáson – Karácsony Gergely szerint ezzel üzentek a választók: „Ez az április 3. óta bemutatott ‘melyikünk a...

Jelentős fölénnyel nyertek a Fidesz-KNDP jelöltjei a vasárnapi időközi választáson Budapesten. Az ellenzék közös jelöltjei úgy tűnik hiába állítottak...