13 C
Budapest
2024. április. 23. kedd
HomeFőhírekBűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfóFIGYELEM! Súlyos szívbetegeket csapnak be a városmajori szívklinika nevével visszaélve!

FIGYELEM! Súlyos szívbetegeket csapnak be a városmajori szívklinika nevével visszaélve!

A városmajori szívklinika nevével visszaélve vernek át idős embereket. Egy cég közvetlenül a szívklinika mellett nyitott irodát. A nevükre hivatkozva vizsgálatra hívnak idős embereket, aztán jól megijesztik őket, hogy nagyon betegek.

Azonnal több százezer forintos csomagot is felajánlanak nekik, amellyel meggyógyulhatnak. A rendőrség már nyomoz az ügyben.

VIDEÓ ITT!

Rémisztő eredményekkel sokkolják az ingyenes vizsgálatra érkező időseket egy állítólagos klinikán, majd több százezer forintos kütyüt ajánlanak nekik a gyógyulás reményében.

Elképesztő esetet osztott meg Facebookon egy elkeseredett budapesti nő, Judit. A történet szerint az édesanyja a napokban ment el a II. kerületi körzeti rendelőbe a magas vérnyomása miatt. Az orvos végül hazaküldte, hogy két hétig mérje otthon, vezesse naplóban az eredményeit, majd meglátják, mi a további teendő. Másnap reggel csörgött a vezetékes telefonja: a budapesti Városmajor utcából hívták,  azt mondták, hogy a „Szívklinikáról”

Nem magas a vérnyomása? Ha hatvan év fölötti, most részt vehet egy teljes körű kivizsgáláson, ingyen

– tájékoztatta Judit édesanyját a központos.

FIGYELEM! Súlyos szívbetegeket csapnak be a városmajori szívklinika nevével visszaélve!
Illusztráció

Az idős asszony természetesen elfogadta a kecsegtető ajánlatot, lányának nem is szólt a döntésről. Később valaki felhívta az asszony lányát, aki rossz hírt kapott édesanyjáról. Mint kiderült, egy bizonyos”szívklinikán” volt, ahol a doktor úr készségesen tájékoztatta rémisztő állapotáról.

Csoda, hogy a saját lábán bejött, percekre van egy agyvérzéstől vagy stroke-tól… De most még van segítség, ha részt vesz egy kezelésen, amivel tudnak javítani a vére oxigénszintjén és csökkentik a vérnyomását, amitől jelentősen javul az állapota

– mondta az orvos, aki felhívta Judit figyelmét, hogy még aznap fizessen be 300 ezer forintot 1 évre, vagy 200 ezret fél évre, ami után már aznap megkapja az otthon használatos egészségjavító csomagot.

Gyorsan lebukott a kamuklinika

Judit azonnal szólt a férjének, aki fogta magát és rohant a bankba, hogy vigye a pénzt az intézménynek. A címet nem is kérdezte, hisz pontosan tudta, hol van a Városmajor utcában a Szívklinika. Ám amikor az „orvos” után érdeklődött, megdöbbentő választ kapott.

Csak nem több százezer forintot készül éppen kifizetni? Mert akkor azonnal mentse ki onnét az anyósát, ahol ezek a csalók dolgoznak

– figyelmeztette a valódi Szívklinika dolgozója a férfit. Mivel a sokadik hasonló esetről volt szó, már azt is tudta, hogy pár házzal arrébb, egy irodaház emeletén bérelnek a szélhámosok egy „rendelőt”.

620x0-1
Ebben az épületben dolgoznak az álorvosok, ez NEM a Szívklinika épülete

A történet végül happy enddel zárult: Judit édesanyját sikerült kimenekíteni a kamuorvosok kezei közül.Az asszony elmondta, míg ő ott volt, rajta kívül még öt idős ember örült a szerencséjének, hogy „megmentik az egészségét”.

Rengeteg az átvert panaszos

A Ripost megtudta, hogy az elmúlt időszakban nagyon sok ember húzott csőbe a Városmajor utcában működő „egészségközpont.” Az egyik budapesti asszony a férjével ment el ingyenes vizsgálatra, ugyancsak ijesztő diagnózist közöltek vele.

„Én azt mondtam az eredmény láttán, hogy megyek a körzeti orvoshoz. Ott átestem egy komplett kardiológiai kivizsgáláson, és kiderült, hogy a koromnak megfelelő az állapotom”

– emlékezett vissza a nő, aki úgy gondolja, hogy a telefonkönyvből írhatták ki a számát, mert a környékükön másokat is hívogattak, akiknek volt vonalas telefonjuk.

620x0
Így néz ki egy vizsgálat eredménye a „klinikán”

Fotó: Facebook
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az ország több pontján működő egészségcentrummal kapcsolatban a Ripostnak elmondta, hogy a nevezett céggel kapcsolatban országosan több bejelentés is érkezett:
2016-ban tíz panaszt kaptak. Ezek általában a vállalkozás tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatára irányultak, illetve a fogyasztó a terméket pár napos használat után vissza kívánta vinni – tekintettel arra, hogy nem érzékel semmilyen pozitív egészségügyi változást –, azonban a vállalkozás vagy nem volt elérhető, vagy nem vette vissza a terméket. Ezen kívül az elmúlt időszakban 3 másodfokú eljárás zárult le a Társasággal szemben, amelyben a hatóság 200 és 500 ezer forint közötti fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a vállalkozást és arra kötelezte, hogy szüntesse meg az általa alkalmazott jogsértő magatartást.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem