34.4 C
Budapest
2022. július. 1. péntek

Figyelem! Magyarországot rettegeésben tartja a nemi úton terjedő baktérium: lassan már az antibiotikum se használ!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ha nem leszünk elég éberek, szuperbaktériummá alakulhat egy kevéssé ismert, nemi úton terjedő baktérium. Szakértők felhívják a figyelmet a megelőzés módjára – lássuk!

Az egyszerűség kedvéért MG-nek nevezett Mycoplasma genitalium nevű baktérium okozta betegségeket sokszor félrekezelik.

A nemi betegség kezelése

A Brit Nemi Egészség és HIV Szövetség (BASHH) szakértői szerint az MG, ami gyakran tünetmentes, akár medencegyulladást is okozhat a nőknél, ami később meddőséghez vezethet. Ez az MG baktérium ráadásul könnyen szuperbaktériummá válhat, mert gyakran kezelik félre, így rezisztenssé válhat az antibiotikumokra.

Hogyan lehet megelőzni az MG terjedését?

Ennek a baktériumnak a terjedését csak az óvszerhasználat tudja megfékezni. A legfontosabb a megelőzés, és a pontos diagnózis. Az orvosoknak is fel kell készülniük, hogy ne csak tüneti kezeléseket végezzenek el a betegeken, hanem azok “baktériummentesek” legyenek, hogy ne tudjanak tovább fertőzni. Jelenleg Nagy-Britanniában már 40% azoknak a fertőzöttöknek az aránya, akiknek már az antibiotikumos kezelés sem használ.

Ha nem leszünk elég éberek, szuperbaktériummá alakulhat egy kevéssé ismert, nemi úton terjedő, az egyszerűség kedvéért MG-nek nevezett Mycoplasma genitalium nevű baktérium. A Brit Nemi Egészség és HIV Szövetség (BASHH) szakértői szerint az MG, ami gyakran tünetmentes, de szerencsétlen esetben akár meddőséget is okozó medencegyulladást okozhat a nőknek, könnyen szuperbaktériummá válhat, mert gyakran kezelik félre, így rezisztenssé válhat az antibiotikumokra.

Az MG terjedését óvszerhasználattal lehet megelőzni, mert nemi úton terjed.

A BASHH szerint ugyan nemrég tesztet is kifejlesztettek a kimutatására, de ez egyelőre nem érhető el minden kórházban.

A kezelését viszont megnehezíti, hogy a baktérium egyre reziszetnsebbé válik az antibiotikumokra. A Macrolide-típusú antibiotikumok globálisan is egyre kevésbé hatékonyak az MG ellen, Nagy-Britanniában már 40 százalék körüli azon MG-fertőzések aránya, amit ezekkel az antibiotikumokkal nem tudtak kezelni.

A BASHH szerint ezért ideje megismertetni a közvéleményt is az MG-vel, mielőtt még tényleg kezelhetetlen szuperbaktériummá válna. A leghatékonyabb módszer a megelőzés, vagyis a védekezés. Ezen túl fontosnak tartják, hogy az orvosok megfelelő teszteket használva diagnosztizálják a betegséget, amit aztán gondosan kezeljenek is, meggyőződve róla, hogy a fertőzött már nem csupán tünet, hanem baktériummentes is, hogy ne fertőzhessen meg másokat.

Forrás: Via BBC

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Dráma a Keletinél: a forró vonatkocsiban ragadtak az utasok, az ablakokat kellett kitörniúk, hogy menekülni tudjanak.. – A MÁV “széttette” a kezét.., aztán mégis...

A meghibásodás a klímát is tönkretette, ezért hamar borzalmas hőség lett a kocsiban. Csütörtökön a Keleti pályaudvaron műszaki hibát...

Tragédia: Megtalálták a Visegrádnál a Dunába veszett lány holttestét

A Duna budapesti szakaszán találták meg a Visegrádnál eltűnt kislány holttestét. Kajakozók bejelentése alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányág Dunai Vízirendészeti...

Kizuhant egy fesztiválozó az óriáskerékből a Balaton Soundon

Súlyos sérüléseket szenvedett egy feszitválozó a Balaton Soundon, miután kizuhant az óriáskerékből. A hírt a sérült bulizó egyik barátjától...

Rossz hír a Balatonra készülőknek: “elesett” az M7-es

A nagy forgalom mellett egy hármas baleset is lassítja a közlekedést az M7-es autópályán a fővárosból a Balaton...
facebook