13 C
Budapest
2024. április. 23. kedd
HomeFőhírekIdőjárásFigyelem! Gyilkos, szaharai forróság tör be az országba a jövő héten!

Figyelem! Gyilkos, szaharai forróság tör be az országba a jövő héten!

A következő héten kritikus, elviselhetetlen forróság ígérkezik, pénteken viszont leszakad az ég az előrejelzések szerint.

Az ország nemsokára túlélő üzzemódba kapcsol. Csak vízpart mellett és fesztiválozás közben lesz élvezhető az elkövetkező hét:

  • Hétfőn még gyengébb hidegfront alakítja térségünk időjárását, de másnaptól gyilkos, 35 fok feletti hőség érkezik a Kárpát-medencébe.

A köpönyeg.hu és a met.hu információi szerint keddtől kevés felhő lesz az égen, csapadék pedig szinte egyáltalán nem várható.

  • Csütörtökön és pénteken 36 fokig, vagy még a fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála.
  • Pénteken előreláthatólag hidegfronttal zárul a kéthetes hőhullám egy újabb szakasza, de utána sem reménykedhetünk túlzott lehűlésben: tikkasztó, 33 fok környéki maximumokkal számolhatunk.

Így, aki Lana del Rayre, vagy Parov Stelarra kíváncsi a hamarosan kezdődő Sziget Fesztivál pénteki napján, jobb, ha esőkabátot is csomagol magával. A Fezen Fesztivál utolsó előtti napja programjainak jelentős részét a Székesfehérvárra érkező hatalmas zivatar és vihar következtében hajnali egy órakor a szervezők katasztófavédelmi utasításra hivatkozva leállították , nehogy tömegtragédia következzen be – a péntek este szervezői ennek tudatában már most készülhetnek helyszíni B-tervekkel.

A már több, mint egy hete tartó hőség rendkívül megviseli az idősek és a betegek, különösen a szív-és érrendszeri panaszokkal küzdők életét.

A kisgyermekek is nagyobb eséllyel vannak kitéve napszúrásnak.Az egyik legnagyobb veszély a panellakásokban élőket érinti. A lakásokban límaberendezés nélkül a 32-33 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Forrás: koponyeg.hu, hirzona24.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem