11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeHírekÉletmódFigyelem! Egyre jobban előtérbe kerülnek azok az online értékesítő felületek, amelyek becsapják...

Figyelem! Egyre jobban előtérbe kerülnek azok az online értékesítő felületek, amelyek becsapják a vásárlókat!

Most, hogy a TEMU tarol a neten, a vásárlókat beszipkázzák, a többi online értékesítői felület is megpróbál mindent, de sajnos vannak olyanok, amelyek nem tisztességes módon teszik mindezt!

Ismerőseim panaszkodtak, hogy sok helyről nem rendeltek semmit sem, csak szörfözgettek az online kereskedői felületen, aztán egyszer csak beugrott egy ablak, hogy adják meg az email címüket, ez nem regisztráció, csak a felület szeretné tudni, hogy kik nézik, vagy bármi más indok. Az ember megadja az email címét, mert más adatokat nem kért, de aztán elindul egy oltári nagy szopatás, mert elkezdik küldeni az e-mail címedre a leveleket, hogy a bankkártyás fizetés nem sikerült, de te nem adtál meg bankkártya-adatokat!

Innen figyelj nagyon!

opera pillanatfelvetel 2024 02 14 170139 nv01.awh .hu
Hirmagazin.eu

Ez után gondolkodsz, hogy mit rendeltél, de nem rendeltél semmit, de sokan vannak olyanok, akik a netről rendelnek mindent, és nem tudják hogy mit rendeltek, vagy éppen nem jut az eszükbe!

Az e-mail üzenet azt írja, hogy a

Visszatérítés kezdeményezéséhez kattintson ide, és kövesse a folyamat lépéseit.

Banki tranzakciós adatok:

  • Válaszkód (RC): TO
  • Tranzakció azonosító (TRID): 4675553540

Na ez a szöveg már a csalás része, mert rá akarnak vezetni arra, hogy adj meg másik adatokat is! Így működik, nézd meg!

opera pillanatfelvetel 2024 02 14 170605 grupplhu.com
Hirmagazin.eu

Itt már kérnek minden adatot, és ha bármire rá akarsz kattintani, semmi nem kattintható!

hirmagazin.eu
Hirmagazin.eu

Pl a szervező cég adatai, ami azt jelenti, hogy nincs jogorvoslati lehetőséged semmire sem!

Mi ebből a tanulság?

Soha nem adjunk meg semmilyen adatokat a neten, még akkor sem, ha erre külön kérnek, és leírják azt, hogy biztonságban vagy, .. akkor főleg ne adjunk ki semmilyen adatot!

A korábban hivatkozott TEMU kínai online vásárlási felületen legalább minden kattintható, a rendelés lemondható, de meg is kapható, az ő „hibájuk” csak annyi, hogy rengeteg a pénzük és tudnak hirdetni mindenhol, és ezzel elnyomják azokat a magyar kereskedőket, akik csak a hagyományos módszerek felhasználásával szeretnének előbbre jutni a gazdasági életben!

Nyitókép illusztráció!

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem