27.9 C
Budapest
2023. szeptember. 28. csütörtök

Fiatal aktivisták feküdtek keresztbe az Európai Parlament bejáratánál – a hatékonyabb klímavédelemért – videó

Dátum:

Megosztás:

Fiatal aktivisták feküdtek keresztbe az Európai Parlament bejáratánál, hogy jelezzék a döntéshozóknak, itt az ideje hatékony intézkedéseket tenni az emberiség létét fenyegető klímakatasztrófa ellen.

Igyekeztek úgy a földre feküdni, hogy megkerülhetetlenek legyenek, ahogy átvitt értelemben maga a probléma.

Shaffaq Mohammedet, a Renew Europe liberális frakció európai parlamenti képviselőjét nem zavarja a munkavégzésben a fiatalok akciója, helyénvalónak, figyelemfelkeltőnek tartja.

Corina Creţu, a román szocialisták európai parlamenti képviselője szerint a legfontosabb a törvényhozás, amit serkenthetnek a drámaian ható akciók, mint ez.

A tüntetők között tizenévesek is akadtak. Az Európai Parlament épületébe segítséggel jutottak be, de a közreműködő anonim.

Az akció a kihalást is szimbolizálja, ami az emberiségre vár, ha a pénzhalmozást a klímavédelem elé helyezi.

Az aktivisták egyike, Jada Kennedy úgy véli, hogy a politikusok tettei meg sem közelítik az elvárt szintet a cselekvésre, amit nem lehet tovább késleltetni.

A tüntetés után a fiatalok hárompercnyi szót kaptak az ülésteremben. Ez elegendő volt számukra, hogy egyértelműen fogalmazzák meg követeléseiket.

Timothee Gqlvaire, egy másik aktivista állítja, hogy az eddig ismertetett európai zöld intézkedések messze nem elegendők, sokkal határozottabb cselekvés szükséges.

Az Európai Bizottság új elnöke, Ursula von der Leyen már jelölése idején ígéretet tett az úgynevezett Európai Zöld Megállapodásra, de a fiatal tüntetők konkrét intézkedéseket sürgetne.

euronews, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ukrajna állig felfegyverkezik – több ezer kilométer lőtávolságú rakétákhoz juthat

Az ukrán hadsereg eddigi legmasszívabb csapásait a krími célpontok és az orosz Fekete-tengeri flotta ellen mérte. A sugár...

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond 2023. szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került...

Kate Hudson, Matthew McConaughey – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – videó

How to Lose a Guy in 10 Days - amerikai-német romantikus vígjáték Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője,...

„Hajrá, Gelencsér Ferenc!” – Orbán Viktor a TikTokon is bíztatta a Momentum elnökét (VIDEÓ)

Mint ismert, a Momentum-elnök mikrofonja bekapcsolva maradt a legutóbbi parlamenti felszólalása után. Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,...