12.1 C
Budapest
2022. szeptember. 26. hétfő

Festékszórás gyorsan és hatékonyan

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 04 24 084453

A megszállott DIY típusú személyekre jellemző, hogy mindent kipróbálnak, ami a csináld magad irodalomban csak fellelhető. A festés talán a leggyakoribb kaland, nem véletlen, hiszen igazán látványos változás érhető el a megújulás alanyával. S a továbblépés a kalandban, amikor áttérünk a festékszórásra. Kezdjük egy egyszerű flakonnal.

Festékszaküzletekben vásárolható a spray, ha nem is számtalan, de jó néhány előre kikevert színben, matt, fényes vagy metál beütéssel. Keresés árán eljuthatunk olyan üzletbe is, amely az általunk kívánt színre keveri a festéket. Ennek ára ugyan nem versenyképes az ecsettel festhető változattal, na de a végeredmény önmagáért beszél.

Festékszórással a kétbalkezesek is hatásos eredményt érhetnek el. A felület kíván tisztítást, portalanítást, zsírtalanítást. Ezt követően kezdődhet a munka. Komolyabb tárgy esetén érdemes az adott márka alapozójával kezdeni a felületkezelést, majd a megfelelő száradási idő után következhet a fedőszín. Alaposan rázzuk fel a flakont, és mintegy 50 cm-es távolságból, egyenletesen fújhatjuk a festéket a tárgyra, minden esetben az objektum előtt kezdve és mögötte befejezve. Erre azért van szükség, hogy ne a kezdeti fújással, esetleges megfolyással kezeljük a felületet élesben. Alkalmazható fémre, fára, műanyagra, üvegre.

Talán nem szükséges külön felhívni a figyelmet, hogy a festékszemcsék gátlástalanul repülnek mindenhova, nem ismerve határt, sem tréfát. Tilos zárt helyiségben használni, különben minden egyéb is kap az éppen használt színből. Természetesen nem a műhelyek festékszobáját tagadjuk, de talán nem tévedek, ha azzal a feltételezéssel írok, hogy kevés hobbibarkácsoló rendelkezik a praktikus helyiséggel. Marad tehát a szabadban fújás, védőfóliát használjunk, nagy mennyiségben. Szélcsendes időt válasszunk, különben minden kap a festékből, a kívánt tárgy kivételével :o). Kisebb alany esetén használhatunk egy fektetett dobozt a festékszóráshoz. Ne feledkezzünk meg a saját egészségünk védelméről, maszkot kötelező felvenni.

A lehetőség előttünk, bármilyen ötlettel állhatunk elő. Legyen szó bútorról, lakberendezési tárgyról, konyhai dísztárgyról, képkeretről vagy kaspóról, vázáról, fújhatjuk teljesen vagy részben, pillanatok alatt szenzációs változáson megy keresztül a tárgy.

Forrás: marmalade;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Több mint 8 ezer koponyát őriznek az egykori kivégzőhelyen: a Csoeng Ek a kambodzsai népirtás emlékmúzeuma (18+)

A kambodzsai kommunisták egykori kivégzőhelye a Csoeng Ek, mely ma emlékmúzeumként működik. A kambodzsai főváros, Phnompen szomszédságában kegyetlen tragédia...

Arzénos családirtásra épített praxist: Gerzsány Mária, a sorozatgyilkos hátborzongató története (18+)

Megdöbbentő történet egy kegyetlen emberről. Sokáig azért nem sikerült lebuktatni, mert a falubeli megrendelői összejátszottak vele. Sok hátborzongató történetet...

Megtartotta körzetét a baloldal Újpesten

Győzött az ellenzék a IV. kerületben. Egy baloldali körzetet hozott a vasárnap tartott időközin az ellenzék, Maholányi Zsolt, a DK, az...

X-Faktor 2022: tényleg valóságshow lett a tehetségkutató műsorokból?

2004. január 10-én a Megasztár első élőben közvetített döntője új fejezetet nyitott a hazai kereskedelmi tévézés történetében. A műsor hat...