16 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Ferenc pápa: Orbán Viktor elmondta, mi az oroszok háborús terve

Dátum:

Megosztás:

A katolikus egyházfő egy interjúban idézte fel, mit mondott neki a magyar miniszterelnök két hete arról, hogy Oroszország mikorra fejezné be a háborút.

Corriere della Sera olasz napilapnak adott interjút Ferenc pápa (a Telex szúrta ki). A katolikus egyházfő elmondta, hogy most nincs itt az ideje, hogy Kijevbe menjen, a küldöttei jártak Ukrajnában, ő maga egyelőre nem készül oda, viszont készen áll arra, hogy Moszkvába utazzon:

„Először Moszkvába kell mennem, találkoznom kell Vlagyimir Putyinnal.”

Attól tart, hogy Vlagyimir Putyin egyelőre nem fog leállni. Tűnődött azon, hogy mi késztette az orosz elnököt erre a rossz reakcióra, talán a NATO közelsége.

Ukrajna felfegyverzésével kapcsolatban nem foglalt állást. A pápa nyilvánvalóan pacifista, a fegyverkezési versenyt úgy általában elítéli, de mint mondta, túl messze van ahhoz, hogy ítéletet tudjon mondani a konkrét kérdésben.

Május 9-re, az orosz győzelmi ünnepre rátérve kiderült, hogy nem optimista. Nincs elég akarat a békéhez – szögezte le keserűen.

Ferenc pápa azt mondta, hogy amikor találkozott Orbán Viktorral (április 21-én a Vatikánban),

a magyar miniszterelnök azt mondta neki, hogy az oroszoknak van egy tervük, miszerint május 9-re véget ér a háború.

Bízik abban, hogy így lesz, mert ez magyarázná a háború eszkalációjának gyorsaságát, de borúlátó. Viszont hozzátette, hogy minden lehetséges gesztust meg kell tenni azért, hogy megállítsuk ezt a háborút.

infostart

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...

71 évesen fürdőruhában pózol Cicciolina – Fotó

Staller Ilona előszeretettel oszt meg pikáns fotókat közösségi oldalán. Nem csoda, hiszen Cicciolina a hetvenen túl is bombasztikus...