4 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Ferenc pápa kiskori álma

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Elárulta mit szeretett volna lenni, ha felnő .Nem pápa, de még csak nem is pap.
  Ferenc pápa kiskori álma

A titkot egy a holland fedél nélküliek által kiadott lapnak mondta el, akiknek – ez is jellemző rá – elsőként ő adott interjút az egyházi méltóságok közül. Mint mondta, először négy éves volt, amikor megkérdezték tőle, hogy mi lesz, ha nagy lesz, és magabiztosan azt válaszolta, hogy HENTES – olvasni a globoport.hu oldalán.

Ami persze nem meglepő, hiszen az ő kisfiúkorában Argentína, mint a világ egyik legnagyobb marhahús termelője igazán a hentesek paradicsoma volt, és igen menő lehetett a húsokkal dolgozni. A jelenlegi pápa, aki úgy tűnik, megújtja a katolikus egyházat, egyébként ha hentes nem is lett, de mindenképpen cirkalmas úton jutott el odáig, hogy pap, majd főpap legyen.

Az ötgyermekes olasz bevándorló családban ő volt a legidősebb fiú, így igyekeztek őt taníttatni. Először vegyésztechnikusi papírt szerzett, de érezte, hogy ennél azért többre hivatott. Novíciusként belépett a jezsuita rendbe, de a teológia mellett világi – irodalmi, filozófiai – tanulmányokat is folytatott hazájában és Chilében. Csak 1969-ben – 33 éves korában – szentelték pappá.

 

Forrás: vilagszam

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Figyelem! Győri rendőreink a lakosság segítségét kérik a képen látható gyermek megtalálása ügyében! – Oszd meg!

Győri nyomozóink a lakosság segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó gyermek megtalálásához. A Győri Rendőrkapitányság 08010-157/505/2022. körözési számon eljárást...

Magyarországra nem vonatkozik az EU-s kőolajársapka

Magyarország mentességet kapott a kőolaj árkorlátjára. Az Európai Tanács pénteki döntése szerint plafont határoznak meg az orosz kőolaj...

Ma este két romatikus film, Richard Gere és Kevin Kostner főszerepléseivel: Micsoda nő!; Üzenet a palackban; – videók

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Mi történhetett a Hajógyári szigeten? A Dunából emelték ki a diszkóból kidobott fiatal holttestét, és itt még nincs vége a történetnek…

Éppen tizenegy éve annak, hogy a Hajógyári-szigetnél a Dunában megtalálták H. Géza holttestét. A fiatalember haláláért a rendőrség...