10.6 C
Budapest
2023. március. 23. csütörtök

Ferenc pápa imát kért a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából

Dátum:

Megosztás:

Az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa imát kért a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából, majd megáldotta azokat a kis Jézus szobrocskákat, amiket a hívek magukkal hoztak Gaudete vasárnapon.

Vertse Márta – Vatikán 

A budapesti eucharisztikus esemény segítse elő a keresztény közösségekben a megújulás folyamatait

Ferenc pápa a következő szavakkal hívta fel a Szent Péter téren összegyűlt nemzetközi hívősereg figyelmét a jövő évi, Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra:

„Alig egy év múlva, 2020. szeptember 13-20. között Budapesten ünneplik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Az Eucharisztikus Kongresszusok több mint egy évszázad óta arra emlékeztetnek, hogy az egyház életének a középpontjában az Eucharisztia áll. A következő Kongresszus témája: „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7). Imádkozzunk, hogy „a budapesti eucharisztikus esemény segítse elő a keresztény közösségekben a megújulás folyamatait”.

Még több külföldi hír

A pápa köszöntései

A pápa köszöntötte a családokat, plébániai csoportok és társulatok tagjait, akik Rómából és Olaszországból, valamint a világ számos részéről eljöttek a Szent Péter térre, külön megnevezve ez alkalommal a koreai és spanyol zarándokokat.

A jászol a megtestesült Jézus szeretetét fejezi ki

Ferenc pápa köszöntötte továbbá a gyermekeket, akik a hagyománynak megfelelően Advent harmadik, Gaudete vasárnapján elhozzák a térre a Gyermek Jézus szobrocskáikat, hogy azután otthon elhelyezzék a jászolban, amelyet szokás szerint december 8-án, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén már felállítottak. „Emeljétek fel a szobrocskákat!” – buzdította a pápa a gyermekeket és áldását adta a Kis Jézust ábrázoló szobrokra.  A karácsonyi  jelenet szemlélése közben arra kapunk indíttatást, hogy lélekben útrakeljünk Jézus alázata vonzásában, aki emberré lett, hogy találkozzon mindnyájunkkal. „És felfedezzük, hogy Ő olyannyira szeret minket, hogy egyesül velünk, hogy mi is egyesülhessünk Ővele” – idézett a pápa Admirabile signum k. apostoli leveléből:

A pápa megáldotta a kis Jézus szobrocskákat

Végül Ferenc pápa mindenkinek szép vasárnapot és szép Karácsonyi Kilencedet kívánt, amely hétfőn kezdődik el. A gyermekeket pedig arra buzdította, hogy hazaérkezve helyezzék el a szobrocskákat a jászolban.

vatikannews.va

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Kiderült, ki vesztette életét az M43-ason történt tragédiában – képek

Hiába érkezett a darus tűzoltóautó és a mentőhelikopter, hiába volt a feszítővágós munka. Mint arról az Infostarton is írtunk, súlyos...

A legtrendibb edzésformák

Mindennapjaink jellemzője, hogy a legtöbb ember siet. Kevés időnk van munkánk mellett kikapcsolódásra, sportra. Az egészségünkre pedig fontos és...

Mi is az a digitális lábnyom, és mire használjuk, használják?

A digitális lábnyom szűkebb és tágabb értelmezése - a forrása szerint A digitális lábnyom fogalma azokra a jelekre, nyomokra vonatkozik, amelyek...

Költő, programozó, randiguru, szakács és sok minden más, egyben: Vajon letaszíthatja trónjáról a Google-t a ChatGPT, azaz a mesterséges intelligencia?

Ha információra van szükségünk, a Google-t hívjuk segítségül. A ChatGPT azonban válaszokkal szolgál, nem csak adatokkal, mégpedig emberi...