12.9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Ferenc pápa a Kossuth téren – kövesse a szentmisét élőben itt!

Dátum:

Megosztás:

A Parlament előtti Kossuth téren mutat be szentmisét Ferenc pápa az egyházfő háromnapos magyarországi apostoli látogatásának harmadik napján.

2023.04.30. 09:50

Homília

Az Alleluja után Ferenc pápa kezd beszélni.

2023.04.30. 09:39

Zajlik a szentmise

Könyörgés után olvasmány az Apostolok cselekedeteiből (ApCsel 2,14a 36–41), válaszos zsoltár (22,1–3a 3b–4. 5. 6), szentlecke Szent Péter apostol első leveléből (1Pét 2,20b–25). Evangélium Szent János könyvéből (Jn 10,1–10).

A legfrissebb hírek itt!

2023.04.30. 09:35

Elkezdődött a szentmise, Ferenc pápa legelsőként bűnbánatra szólított

A résztvevők a liturgikus kiskönyv (Adoremus) segítségével követhetik a szentmisét. Kodály Zoltán Magyar miséjéből hangzik el az Uram, irgalmazz! és a Dicsőség ének.

2023.04.30. 09:28

Az M1 helyett átmenetileg a Duna csatornát ajánljuk

Ezen a linken hallhatók az énekek és a szertartásnak a szentmisét megelőző részei, valamint maga a szentmise, mielőtt a pápa elmondaná szentbeszédét: https://mediaklikk.hu/duna-elo/

 

2023.04.30. 09:27

Zajlik a bevezető szertartás

Bevezető ének – Liszt Ferenc Tu es Petrusát énekli a kórus.

2023.04.30. 09:25

A pápa a magyarokat megölelni jött

A hívek ezt is érzik – hangzott el, miután Horváth Zoltán plébános, a szertartás felelőse felidézte a pápa korábbi üzenetét.

Budapest, 2023. április 30.
Résztvevő rózsafüzérrel a Parlament előtti Kossuth téren Ferenc pápa szentmiséje előtt az egyházfő háromnapos magyarországi apostoli látogatásának harmadik napján 2023. április 30-án.
MTI/Koszticsák Szilárd
Résztvevő rózsafüzérrel a Parlament előtti Kossuth téren Ferenc pápa szentmiséje előtt az egyházfő háromnapos magyarországi apostoli látogatásának harmadik napján 2023. április 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd

 

2023.04.30. 09:12

Érkezik a pápa az oltárhoz

Mindenki elfoglalja a helyét a résztvevők közül. A 25 ezer főt befogadni képes tér tele van, a környező utcák elejében is állnak hívek, ők kivetítőkön követhetik az eseményeket.

2023.04.30. 09:09

A papság és a közjogi méltóságok előtt halad el

Orbán Viktor miniszterelnök is ott van az első sorokban. A testvéregyházak képviselői is helyet kaptak a dísztribünön.

A legfrissebb hírek itt!

2023.04.30. 09:07

Személyes pillanatok

Ez az esemény is bővelkedik személyes, előre meg nem tervezett eseményektől. Ferenc pápa nemcsak körbemegy a tömegben, hanem időnként megállítja a járművet és interakciókba lép a közönséggel. Több alkalommal kisgyermeket nyújtottak a pápamobil felé, a pápa a homlokukra keresztet rajzolt.

2023.04.30. 09:05

A pápamobil ütemesen halad

A szentmise 9.30-kor kezdődik majd. Az oltártól balra két szektorban a társadalmi és a politikai élet vezető személyiségei foglalnak helyet, az oltár előtt papok és szerzetesek, két oldalán a szertartás szolgái.

2023.04.30. 09:03

Itt nézheti élőben az eseményeket

2023.04.30. 09:00

Megérkezett a pápa

Megérkezett a Kossuth térre Ferenc pápa, átszállt a Fiat 500-asból a pápamobilba és elkezdte körbejárni a pápa a teret és a környező utcákat. A 2-es villamos vonalán halad, a résztvevők magyar, illetve vatikáni címeres zászlókkal integetnek. A pápa is integet, áldást oszt.

fotó: Infostart
fotó: Infostart

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

L.L. Junior: Fejek hullottak

L.L. Juniorhoz is eljutottak a vállalkozását érő kemény negatív vélemények: alkalmazottaktól vált meg, egy hónapig minden nap személyesen...

Ezt a 15 filmet mindenki látni akarja 2024-ben

Ha megnézzük a következő 12 hónapra tervezett mozis és streaming-filmek listáját, sok izgalomra számíthatunk! Ki ne szeretné megnézni George Miller Mad...

Házasodna a gazda: Roland és Niki 2020-ban azonnal összeköltöztek a műsor után, azóta is együtt vannak

Hosszútávra terveznek. Roland gazda a Házasodna a gazda 2020-as évadában ismerkedett meg Nikivel, akiről nemrég az RTL stábjának mesélt. Mint mondta, választottjával a műsor...