-0.3 C
Budapest
2023. február. 5. vasárnap

Felveszi a kesztyűt a FIDESZ, ha durvul a kampány

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A kampány nem játék, nem lehet elaludni, csak hallgatni az ellenzék fröcsögését – mondta Halász János, a nagyobbik kormánypárt szóvivője Vona Gábor Jobbik-elnök múlt heti Facebook-bejegyzése kapcsán.

Halász János: (Cibakháza1963május 11. –) magyar politikus, 2010–13 között az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, 2013-tól kulturális államtitkár.

1987-ben Debrecenben, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen matematikus szakon, 1996-ban művelődési és felnőttképzési menedzserszakon szerzett diplomát.

1987-től 1990-ig a debreceni Mezon Ifjúsági Irodában dolgozott, ezután 1993-ig az Újkerti Közösségi Ház munkatársa, igazgatója, majd tíz éven át a Derecskei Városi Jóléti Szolgálat Alapítvány igazgatója.

Alapító elnöke Debrecen első közösségi rádiójának, a Szóla Rádiónak.

1995-ben egy időközi választáson választották meg önkormányzati képviselőnek Debrecenben a Fidesz jelöltjeként. Debrecen kulturális ügyekkel foglalkozó alpolgármestere volt.

1998 óta országgyűlési képviselőHajdú-Bihar megyei 2-es számú választókerület (Debrecen egy része) képviselője, ahol 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben is újraválasztották, a két utóbbi alkalommal a választás első fordulójában. 1998 és 2000 között a Fidesz-frakció Etikai Bizottságának elnöke. 1998 és 2001 között a Társadalmi Szervezetek Bizottságának alelnöke volt, egyúttal elnöke a társadalmi szervezetek támogatásával és a számukra az állami vagyonból ingatlanokat juttató albizottságoknak. Emellett 2000–2001-ben a Fidesz-frakció helyettes vezetője és szóvivője volt.

2002 januárjától, az első Orbán-kormány megbízatásának utolsó hónapjaiban a Rockenbauer Zoltán vezette Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának politikai államtitkára volt.

2002-es választás után először ismét a Társadalmi Szervezetek Bizottsága, majd ugyanazon év végétől 2010-ig a Kulturális és Sajtóbizottság alelnöke, ismét frakcióvezető-helyettes és frakciószóvivő.

Parlamenti feladatai mellett 2006-tól 2010-ig Debrecen alpolgármestere is volt.

A Fidesz 2010. évi országgyűlési választáson aratott győzelmét követően megalakult második Orbán-kormányban a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára lett.

Tűrhetetlen és elfogadhatatlan Vona Gábor, Jobbik-elnök múlt szombati Facebook-bejegyzése a nyugdíjasokról – mondta a Vasárnapi újságban Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.ű

A kormánypárti politikus a Kossuth Rádió műsorában azt mondta, az ellenzéki párt vezetője gúnyolódik a nyugdíjasokon, tűrhetetlen stílusban minősíti őket, a fejükre olvassa az öregedést, a 20. század gyötrelmeit és veszteségeit, és azt is, hogy véleményük van a világról.

„Szemeikben gyűlölet lobogott”

Vona Gábor múlt szombati Facebook-bejegyzésében amellett, hogy üdvözölte azokat a nyugdíjasokat, akik képesek függetleníteni magukat „a politika manipulációjától”, két incidensre hívta fel a figyelmet, és úgy fogalmazott: nemzeti ünnepeken rendszeres esemény, hogy „hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját”.

Arról is írt, hogy egy dunaújvárosi utcai fórumán „szinte kétpercenként káromkodva szavalta el a TV2 hazugságait egy-egy arra tévedt fideszes nyugdíjas”. Utóbbi esetet megemlítve azt írta: „húzták maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt”.

A kampány nem játék

Halász János szerint bármilyen durva hangnemet használ a Jobbik most vagy a kampányban, a kormányoldal fel fogja venni a kesztyűt. Ne legyen senkinek kétsége, a kampány az nem játék, nem lehet elaludni, csak hallgatni az ellenzék fröcsögését, most például hárommillió nyugdíjasról – tette hozzá.

A Facebook-bejegyzés miatt a Fidesz még csütörtökön arra szólította fel Vona Gábort, hogy kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól. Halász János a Vasárnapi újságban azt mondta, teljesen komolyan arra számít, hogy ezt a Jobbik elnöke meg is teszi majd. Ha Vona Gábor mégsem kér bocsánatot, annak is jelzés értéke lesz, és akkor azt kell elmondani, hogy a bejegyzésében közölteknek megfelelően gondolkodik a nyugdíjasokról, hogy azt ne tagadhassa le – tette hozzá a fideszes szóvivő.

Vona szerint másnak kell bocsánatot kérnie

A Facebook-bejegyzésével kapcsolatos kérdésre Vona Gábor csütörtökön az válaszolta: „azoknak kell bocsánatot kérniük, akik az elmúlt 27 évben olyan helyzetbe hozták a nyugdíjasok százezreit”, akik egy élet munkája után méltatlan körülmények között kell élniük.

 

Forrás: Hiradó, Wikipedia

Képek: Thaler Tamas, dehir, bal-rad

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Visszavágott a Ferencváros a Bietigheimnak, és továbbjutott a BL-ben

Továbbjutott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből a Ferencváros, miután nagyon fontos találkozón begyűjtötte a két pontot a...

Elütött egy embert a metró, nem járt az M2-es

Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között a baleset miatt pótlóbusz közlekedett. Az Infostart úgy tudja, hogy a...

Örökre eltűnhet az útlevél az életünkből

A biometrikus azonosításé lehet a jövő a papír alapú útlevelek helyett. A technológia és az adatbiztonság fejlődése révén ma...

41 centimétert billent meg a Balaton – fotók

A viharos szél "halmozta fel" a tó vizét az egyik oldalon. Az Időkép vette észre az Országos Vízjelző Szolgálat adataiban,...